#

Trainers

Trainers

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de actieve trainers van de Jonge Democraten en welke trainingen ze zoal aanbieden. Via het contactformulier is het mogelijk een training te boeken voor een afdelingsactiviteit, werkgroep, of commissie. Een groot aantal standaard trainingen staat als optie op het formulier vermeldt, neem dus gerust een kijkje.

Trainingen worden door de trainers op de aanvraag afgestemd. Is het een grote of kleine groep? Voor beginners of gevorderden? Wat de wensen ook zijn, de trainers zorgen dat de training goed aansluit bij de aanwezigen.

Verdere vragen kunnen worden gesteld door te mailen naar het Bestuurslid Organisatie & Scholing via scholing@jongedemocraten.nl.

Person portrait

Ayla Schneiders (Utrecht)

Trainingen: Leiderschap en bestuurstraining

Mijn naam is Ayla Schneiders en tussen 2011 en 2014 ben ik actief geweest als secretaris Pers en Promotie en voorzitter bij de afdeling Utrecht. Als trainer houd ik mij graag bezig met het trainen van besturen, ontwikkelen van leiderschap en het begeleiden van processen waarbij een bepaald doel moet worden gerealiseerd. Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodes, waarvan Appreciatie Inquiry ('waarderend organiseren') een belangrijke is. Het is een methode die vaak wordt gebruikt bij veranderingsprocessen en waarin uitgegaan wordt van de kracht van de individuen en de organisatie in het ontwikkelen van toekomstplannen. 

Person portrait

Casper de Jong (Enschede)

Trainingen: Bestuur&Organisatie en Retorica

Ik heb een passie voor kennis, en ben een groot voorstander van persoonlijke ontwikkeling. Ik zie mensen dan ook graag het beste uit zichzelf proberen te halen, en draag daar met plezier aan bij. Trainer zijn bij de JD biedt mij de mogelijkheid dat actief te doen. 

Naast mijn termijn als afdelingsvoorzitter van JD Overijssel heb ik ook veel geleerd van onder andere werk als verkoper en verkooptrainer, winkelinspecteur, sportcoach, en in het bestuur van een studentenhockeyclub. Daarnaast is bij mijn studie Technische Bedrijfskunde ook veel waardevolle theorie behandeld. De geleerde lessen uit al deze ervaringen geef ik graag door aan ande
Person portrait

Charley van Enckevort (Den Haag)

Trainingen: Inhoudelijke trainingen (bijv. energietransitie en politiek-bestuurlijke arena), retorica & politieke vaardigheden en teamtrainingen

Ik ben sinds februari 2013 actief voor de Jonge Democraten. En vanaf die tijd heb ik op vele verschillende manieren mijn steentje kunnen bijdragen aan deze vereniging. Een kleine selectie: Afdelingskasco, Introteam, PI-team, Congresteam en Landelijke KasCo. Via deze ervaringen, en ervaringen buiten de JD heb ik kennis opgebouwd over organiseren maar ook bijvoorbeeld debat & speechvaardigheden en politieke inhoud. Deze kennis deel ik graag met jullie!
Ik geef graag interactieve trainingen en stem de training graag vooraf af zodat we samen het meeste uit de training kunnen halen!
Person portrait

Cyriel van Vugt (Arnhem)

Trainingen: Inhoudelijke thema's (internationaal) en Bestuurstrainingen

Mijn naam is Cyriel van Vugt en tussen 2016 en 2017 ben ik actief geweest als secretaris Politiek en voorzitter van de afdeling Arnhem-Nijmegen. Deze ervaring gebruik ik graag om afdelingsbesturen te trainen. Ik heb aan den lijve ondervonden wat het effect kan zijn van een goede bestuurstraining. Naast bestuurstrainingen geef ik ook trainingen over inhoudelijke thema’s. Hierbij put ik uit de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie politicologie.

Person portrait

Edwin Kaptein (Rotterdam)

Trainingen: Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM) en Bestuur&Organisatie

Person portrait

Elene Walgenbach (Rotterdam)

Trainingen: Bestuur&Organisatie en speechtraining

Als voormalig afdelings- en landelijkvoorzitter heb ik aan den lijve mogen ondervinden hoe het is om te besturen bij de Jonge Democraten. Met veel plezier gebruik ik deze ervaring momenteel om besturen bij de JD te trainen. Ik geloof in de kracht van een hecht bestuur. Een goed team kan elke storm overwinnen en zal makkelijker slagen in het stellen en behalen van beleidsdoelen. Naast trainingen aan besturen geef ik graag (persoonlijk) leiderschapstrainingen en speechtrainingen.

 

Person portrait

Ingrid Weerts (Utrecht)

Trainingen: debattrainingen, Framing & Manipulatie, opiniërend schrijven, creatieve trainingen (design/promo/actie)

Ik ben groot van fan leren in de praktijk, en ga dan ook het liefst met mensen aan de slag tijdens een training. Verwacht dus ook dat je tijdens een debattraining van mij flink veel achter het spreekgestoelte mag gaan staan. In het bijzonder houd ik me bezig met het structureren en overbrengen van argumentatie. Je kunt immers wel het beste argument ter wereld bedacht hebben, maar als je het niet overtuigend en gestructureerd kunt overdragen, heb je daar vrij weinig aan. Als het gaat om congrestraining, neem ik je graag mee in alle gekke rariteiten en regels die JD-congressen kennen. De creatieve trainingen waar ik me mee bezig houd zijn voornamelijk brainstormtrainingen, maar ook huisstijltraining is daar onderdeel van.

Person portrait

Jasper van den Hof (Groningen)

Trainingen: Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM), Bestuur&Organisatie en Internationaal

Als voormalig afdelingsvoorzitter en landelijk bestuurslid Scholing heb ik me altijd ingezet voor de scholingstak van de vereniging. Als trainer geef ik graag dat wat ik geleerd heb terug aan de (nieuwe) leden. Ik heb binnen maar ook buiten de JD in verschillende teams en besturen samengewerkt. Volgens mij leggen een duidelijke taakverdeling en heldere communicatie de basis voor vertrouwen, waar later in een bestuursjaar op wordt verder gebouwd. Naast bestuurstrainingen ben ik ook actief voor politiek-inhoudelijke trainingen. Ik verdiep me graag in werking van de democratie, zoals de filosofie van populisme en de relatie van media met politiek, op nationaal of internationaal niveau. 
In mijn trainingen ga ik graag in gesprek met de deelnemers, je leert immers het meeste door gewoon actief met de stof om te gaan. Fouten maken hoort er ook bij en ik leg de drempel om vragen te stellen graag zo laag mogelijk. Bij de JD lijken dingen soms wel een kwestie van leven of dood, maar ik weet de belangen vaak goed te relativeren. Verwacht dus een training in een losse, vlotte stijl met veel ruimte voor de deelnemers om tegen "de stof" aan te trappen.
Person portrait

Jelle Ages (Amsterdam)

Trainingen: Bestuur&Organisatie en Retorica

Person portrait

Joram Schollaardt (Utrecht)

Trainingen: Campagne & strategie, Formatiespel, Framing & Manipulatie, Lobbyen, Opiniërend schrijven

In september 2016 werd ik actief voor de Jonge Democraten in Utrecht. Ik heb geschiedenis en politieke geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast heb ik me als campagnestrateeg ingezet voor de campagnes van Museum Huis Doorn en de Jonge Democraten (TK17 en GR18). Momenteel werk ik als public affairs consultant bij Wallaart & Kusse Public Affairs. Hier adviseer ik onder andere TNO, PostNL en KPMG op het gebied van lobbyen, issuemanagement, stakeholdermanagement en media. Hiernaast ben ik de campagneleider & lobbyist van License to Heal, een zorgmanifest dat de Jonge Democraten met acht politieke jongerenorganisaties geschreven hebben en dat een oplossing biedt voor de problematiek rondom dure medicijnen. 
Person portrait

Koen Sijtsema (Rotterdam)

Trainingen: Bestuur&Organisatie, Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM)

Mijn naam is Koen Sijtsema en ik ben actief bij de Jonge Democraten sinds 2014. Na periodes als onder meer afdelingsbestuurder en landelijk bestuurder ben ik nu trainer bij de JD. Mijn focus ligt op politieke output. Denk hierbij aan het schrijven van persberichten en opiniestukken, maar ook aan een mediatraining. Ook verdiep ik me sinds kort in debat. 

Person portrait

Koos van de Merbel (Hilversum)

Trainingen: Bestuur&Organisatie, Kennis, inhoud en meningsvorming

De JD is voor mij de ultieme combinatie van gezelligheid en inhoud. Als oud afdelingsbestuurder van de afdeling Fryslân en ervaren campagnevoerder deel ik graag mijn kennis op dit vlak met mede JD’ers. Ik geef het liefst informele en interactieve trainingen waarbij de deelnemers ook veel zelf aan het woord zijn. De diverse trainingen die ik bij de JD heb mogen geven hebben mij al veel geleerd en ik hoop dat ik nu anderen ook wat kan leren! 

Person portrait

Mark de Groot (Leiden)

Trainingen: Bestuur&Organisatie

Nadat ik in de afgelopen jaren als bestuurslid bij deze mooie vereniging zelf heb ondervonden hoe verbazingwekkend veel effect een goede training kan hebben op de samenwerking binnen je bestuur en het bereiken van je eigen doelen heb ik mij direct na mijn landelijke bestuursjaar aangemeld als trainer. Het lijkt me namelijk een hele eer om er aan bij te dragen dat ook de volgende generatie JD bestuurders deze ervaring krijgt!

Person portrait

Michiel van der Linden (Tilburg)

Trainingen: Retorica

Politiek is het mooiste spel op aarde en ik laat je graag zien hoe je het moet spelen. Wil je je tegenstanders neersabelen in een debat, een daverend applaus krijgen voor een speech en jouw frame op de voorpagina van het NRC?  Ik leer je graag hoe je dit alles voor elkaar kunt krijgen en meer. Welkom in de wondere wereld van politieke communicatie, waar alles draait om vorm, oneliners en spektakel. 
 
Kort wat info over mezelf: Ik ben secretaris Pers&Promotie geweest van de afdeling Brabant, heb stage gelopen op de woordvoerders afdeling van het ministerie van Sociale Zaken, ben persvoorlichter voor D66 Noord-Brabant tijdens de Provinciale Staten verkiezingen geweest en tegenwoordig ben ik vooral gek op alles wat met campagnes te maken heeft. Daarnaast houd ik van lange strandwandelingen, whiskey en vals zingen onder de douche. 
Person portrait

Mieke de Wit ('s-Hertogenbosch)

Trainingen: Bestuur&Organisatie

Person portrait

Pauline Gerth van Wijk (Utrecht)

Trainingen: Bestuur&Organisatie, Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM), Retorica

Ik ben al ruime tijd actief bij de JD en heb van alles en nog wat gedaan, van het oprichten van een regiocommissie tot landelijk secretaris en van campagneleider tot Werkgroepvoorzitter Defensie. Vanuit deze kennis ben je bij mij aan het juiste adres voor bestuurstrainingen (met name ook voor regiocomissies), trainingen over onze basisbeginselen, campagnetrainingen, debattrainingen en nog veel meer. Ik vind het leuk om de interactie aan te gaan met deelnemers en het ontwikkelen van trainingen vind ik ook erg tof. 

Person portrait

Pauline Kastermans (Amsterdam)

Trainingen: Internationaal

Het leukste vind ik het om als facilitator het leerproces van een enthousiaste groep te begeleiden. Dit kan op veel verschillende onderwerpen, maar mijn passie ligt bij het Europese en internationale door mijn ervaring binnen de JD Internationaal. Dit kan variëren van een training Europese besluitvorming tot een onderhandelingssimulatie gebaseerd op de ontwikkelingen tijdens de Arabische lente. Ook internationale congressimulaties of het begeleiden van een twinning team binnen de afdeling behoren tot de mogelijkheden.

Person portrait

Reinier Folkerts (Amsterdam)

Trainingen: Bestuur&Organisatie

Person portrait

Remco Vonk (Amsterdam)

Trainingen: Bestuur&Organisatie, Retorica, Kennis, inhoud en meningsvorming (KIM)

Sinds 2014 ben ik actief bij de JD. In de loop van de jaren heb ik verschillende functies vervuld. Zo ben ik begonnen in de werkgroep Kunst & Cultuur van de afdeling Groningen. Daarna ben ik penningmeester geweest in de afdelingen Groningen en Amsterdam. Op dit moment ben ik voorzitter van de Amsterdamse afdeling. Daarnaast heb ik buiten de JD ook enkele bestuurlijke functies vervuld.

Graag zou ik mijn kennis en ervaring willen delen met bestuurders, commissies en andere leden. Niet alleen bestuurlijke kwaliteiten horen daar bij, maar ook welbespraaktheid van bestuurders is van essentieel belang. Hoe presenteer je jezelf bijvoorbeeld tijdens de bestuursverantwoording en hoe verdedig je een motie?
Person portrait

Rutger Broer (Den Haag)

Trainingen: Bestuur&Organisatie en Retorica

Person portrait

Steve Bertens ('s-Hertogenbosch)

Ik ben Steve en sinds 2009 ben ik actief bij de Jonge Democraten. Ik ben al langere tijd nauw betrokken bij de scholingstak van de vereniging, onder andere als Secretaris S&V (2011-12) en sindsdien ook als trainer. Daarnaast heb ik ervaring als afdelingsbestuurder en congresvoorzitter

Person portrait

Lysanne van Schaik (Utrecht)

Trainingen: Pers & Promotie, Campagne

Mijn naam is Lysanne van Schaik en ik ben sinds 2013 lid van de Jonge Democraten. Inmiddels ben ik Landelijk Bestuurder Pers & Promotie (17-18) geweest en deel ik deze ervaring graag in de vorm van trainingen met anderen. Ik heb net als vele anderen de kracht van de JD ervaren: nergens anders kan je zoveel vaardigheden leren, het beste uit jezelf halen en het tegelijk zo leuk hebben als bij de JD. Ik geef allerlei verschillende trainingen en hoop je daar een keer tegen te komen!
Person portrait

Teeuwes Middelbrink (Rotterdam)

Trainingen: Retorica en bestuurstraining

De manier waarop de JD haar leden in staat stelt zichzelf te ontwikkelen sprak mij vanaf het begin erg aan. Ik vind het dan ook super dat ik hier zelf een bijdrage aan mag leveren als trainer. Daarnaast heb ik als afdelingssecretaris van de afdeling Rotterdam gezien hoeveel impact de juiste begeleiding op een bestuur kan hebben. Een goede bestuurstraining kan samenwerken een stuk leuker en leerzamer maken. Ik hoop als trainer mijn enthousiasme en ervaringen van binnen de JD door te geven aan anderen!

Person portrait

Kevin Brongers (Delft)

Trainingen: Politieke vaardigheden

Mijn naam is Kevin Brongers. Na twee jaar afdelingsbestuur in Rotterdam en het landelijk voorzitterschap van de JD in `17-`18 geef ik nu trainingen politieke vaardigheden. In de jaren dat ik actief bestuurder was, kreeg ik heel veel energie van het politieke spel en het maken van zo veel mogelijk impact met de visie van de JD. De lessen en ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, draag ik nu graag over een een nieuwe generatie JD`ers. Hoe schrijf en geef je een imponerende speech? Hoe geef je antwoord op moeilijke vragen voor een draaiende camera? En hoe zorg je dat de JD-visie doordringt tot raadsleden, wethouders, kamerleden of zelfs ministers? Ik hoop mijn ervaringen snel met je te mogen delen!

Person portrait

Bram van Wickeren (Utrecht)

Bestuurstraining

Mijn naam is Bram van Wickeren en ik ben sinds 2016 actief lid bij de Jonge Democraten. In het jaar 2017-2018 was ik penningmeester in het landelijk bestuur. Ik krijg veel energie van de ontwikkeling van leden en ben daarom toegetreden tot het trainersvak. Graag geef ik bestuurstrainingen, maar ook ben ik aan te vragen voor allerlei andere trainingen waar ontwikkeling en soft skills centraal staan. Je kunt van mij open, losse en interactieve trainingen verwachten!

Person portrait

Annabel Broer (Utrecht)

Trainingen: Retorica en Bestuurstrainingen

De ongedwongen zelfontwikkeling bij de JD vind ik een van de tofste aspecten van onze vereniging. Door met elkaar in gesprek te gaan, verschillende theorieën te bespreken en deze in de praktijk te brengen krijgt iedereen de kans om nieuwe skills en kennis te vergaren. In mijn trainerschap krijg ik de kans om daar zelf ook aan bij te dragen. Mijn enthousiasme voor trainen is begonnen bij SSL waar ik geregeld voor de klas sta om scholieren een handje te helpen.

Ik ben sinds 2015 actief bij de Jonge Democraten. Onderhand heb ik al heel wat verschillende functies gedaan waaronder een lokale en landelijke werkgroep, voorzitter van het Utrechtse afdelingsbestuur, het lustrumteam en het creatief team. Ik vind het enorm leuk om al deze ervaringen met andere mensen te delen. We kunnen ons samen op een laagdrempelige manier verder ontwikkelen.

Person portrait

Danny van der Weijde-Hoogstad (Leeuwarden)

Trainingen: Retorica, Meningsvorming en Bestuurstrainingen

De afgelopen jaren heb ik veel geleerd binnen de JD. Door ervaring op te doen met het vervullen van verschillende functies(afdelingsbestuur van Fryslan en Landelijk bestuurslid Organisatie & Scholing), maar ook door de diverse trainingen die ik door de jaren heen heb gekregen. Die ervaring en scholing zijn voor mij de fundamenten van onze vereniging. Nu wil ik graag weer een nieuwe generatie jongeren enthousiast maken door het delen van mijn kennis en ervaring.
Ik geef trainingen op het gebied van teambuilding, besturen, meningsvorming, retorica(debatteren) en internationaal. 
Person portrait

Liselot Dujardin ('s-Hertogenbosch)

Trainingen: Bestuurstraining, organisatorische trainingen, politieke vaardigheden

Sinds 2009 ben ik actief bij de JongeDemocraten. Ik geef graag bestuurstrainingen, waarbij ik input vraag van de bestuursleden om de training zo optimaal mogelijk in te delen.
Daarnaast vind ik het leuk om leden uit te dagen om mee te doen aan het politiek debat; dat kan via het formatiespel, maar ook door debattrainingen of door een thema-avond te
organiseren. Het belangrijkste is dat jij na de training aan de slag kunt!