Al meer dan zestig jaar kunnen we rekenen op ons acht uur journaal, de NOS gaat van locatie naar locatie om ons te voorzien van binnen- en buitenlands nieuws. Waar dit niet erg bijzonder lijkt, gaat dat tegenwoordig toch niet zonder slag of stoot.

Onlangs zijn er veel medewerkers bedreigd. Onderweg naar locaties worden ze gedwarsboomd of geïntimideerd. Ook wordt materiaal vernield. Hierdoor is een soepele verbinding met de radio- en tv studio in Hilversum niet altijd mogelijk.

Buiten deze praktische ongemakken is het uiteraard onacceptabel dat journalisten, verslaggevers en technisch ondersteunend personeel worden gehinderd en geïntimideerd tijdens het uitvoeren van hun werk. Al helemaal in een vooruitstrevend land als Nederland zou iedereen met een veilig gevoel en een lach op het gezicht naar het werk moeten kunnen gaan. Ook gaat de hinder in het vrij verslagleggen van nieuws ten koste aan onze democratie en vrijheid.

“Het is echt bizar dat deze praktijken in Nederland gebeuren. Journalisten moeten zoveel als mogelijk hun werk in vrijheid kunnen doen. Dat is een van de dingen die aan de basis liggen van onze samenleving” . Aldus voorzitter Jeroen Bos

De NOS gaat voorlopig niet meer op pad zonder bewaking en hebben hun bussen zo afgeplakt dat deze onherkenbaar zijn.

Wat vind jij?

Zou dit überhaupt nodig moeten zijn in een land als Nederland?

Denk jij hier anders over of wil je met ons verder in gesprek? Wij vinden het leuk om met jou het dialoog te voeren!

Dus mail, app of bel ons! Zo kun je ons bereiken:

voorzitter.friesland@jongedemocraten.nl

+31623254226