Mededelingen

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn er allemaal druk mee bezig. Maar wie zijn dat nou eigenlijk en wat doen ze? Hier een overzichtje:

De landelijke campagneleider is ons Bestuurslid Pers&Promotie: Lysanne van Schaik. Zij coördineert de campagne, geeft leiding aan het campagneteam en is tevens de landelijk Persvoorlichter. 

Lysanne wordt geholpen door het Campagneteam dat bestaat uit: Vera Leonart, Marit Gorissen, Marc de Groot, Maarten-Jan Buurman, Joram Schollaardt, Kiki Kersten.

De afdelingscampagneleiders houden zich bezig met, verrassend, hun eigen afdelingen. De afdelingen zijn zeker wat betreft de gemeenteraadsverkiezingen heel autonoom. Elke afdelingscampagneleider maakt zijn/haar eigen plannen rondom de verkiezingen. Een overzicht:

Amsterdam - Jasper Ensing
Arnhem-Nijmegen - Daniël Jacobs
Brabant - Ruben van den Bulck
Friesland - Marise Bos
Groningen - Arjan de Boer
Rotterdam - Take Wester
Overijssel - Zilan Kilic
Leiden-Haaglanden - Esther van Egmond
Limburg - Remco Trijsburg (contactpersoon)
Utrecht - Esther Verbruggen
Op 5 januari zal, tegelijk met de Nieuwjaarsborrel, de campagne worden afgetrapt! Daar zullen deze mensen ook wat vertellen over wat de plannen zijn. Heb je in de tussentijd al goede ideeën? Neem dan vooral contact op!

Team Noord-Amerika

De komst van Trump heeft de wereldpolitiek voorgoed veranderd, maar wat zijn de effecten daarvan op Nederland?  En wat dacht je van Justin Trudeau, de jonge premier van Canada, die onlangs met de EU het CETA verdrag tekende? Volg jij de ontwikkelingen in Noord-Amerika op de voet en ben je geïnteresseerd om daarover na te denken, discussiëren en/of organiseren? Het plan is om het lopende politieke jaar vanaf januari 2018 een maandelijkse activiteit te gaan organiseren. Dit kan een avond met een spreker zijn of een bezoek aan de ambassade. Voor deze activiteiten kunnen wij uiteraard input en hulp gebruiken.
Stuur dan een mail naar internationaal@jd.nl met daarin een motivatiebrief van max. 300 woorden voor 30 november 23:59.

PI-team zoekt leden

Op 9, 10 en 11 maart wordt het landelijke politiek-inhoudelijke weekend, oftewel het PI-weekend, weer georganiseerd. Wil jij meebepalen welk thema het gaat worden? Wil je prominente sprekers uitnodigen? Kortom, wil jij meehelpen met de organisatie van een tof politiek-inhoudelijk en gezellig weekend? Meld je dan per mail aan bij organisatie@jd.nl en politiek@jd.nl en stuur een korte motivatie mee waarom je in het PI-team wil.

Werkgroep Buitenlandse Zaken zoekt leden

Volg jij de buitenlandse ontwikkelingen op de voet? Vind je dingen over ontwikkelingssamenwerking en de vluchtelingenproblematiek? Ben jij net die ene geopolitiek-expert die de vereniging rijk is? Wil je je backpackervaringen een keer met iemand anders delen dan je familie en je Instagramvolgers? Is vrijhandel echt jouw ding? Staat de General Assembly van de VN als vaste prik op jouw agenda? Haal jij graag een nachtje door om de uitslag van verkiezingen in het buitenland live mee te maken? Dan is de werkgroep Buitenlandse Zaken op zoek naar jou!
Heb je interesse? Je hoeft niet te solliciteren. Stuur gewoon een mailtje naar ph.buza@jd.nl.

Gezocht: ICT-helden (in spé)

Vind jij het leuk om de JD te helpen op het gebied van de ICT? Sleutel jij graag aan websites, ben je goed met e-mailservers of heb je andere interesses op het vlak van de informatisering, sluit je dan aan bij het ICT-team! Samen met een enthousiaste groep ICT-vrijwilligers houd je de boel draaiende en ontwikkel je nieuwe projecten. De JD werkt met de volgende systemen:

* Debian
* Python/Django
* nginx, uWSGI en PHP-FPM
* Postfix en Mailman


Ervaring of kennis van de systemen is absoluut geen vereiste, maar enthousiasme wel. Naast technische kennis is ook kennis van de vereniging heel waardevol. Het team komt drie keer per jaar bij elkaar om samen te sleutelen aan de ICT van de vereniging. In ruil voor je tijd en inzet krijg je dan een volledig verzorgd weekend inclusief heerlijke tiramisu.

Lijkt dit je wat of ben je nieuwsgierig geworden? Wil je direct aansluiten bij het volgende weekend van 26 tot 28 januari? Neem dan contact op met Pauline Gerth van Wijk, secretaris@jongedemocraten.nl.

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

woensdag 22 november 20:00
Het Bourgondisch Debat - Brabant
woensdag 22 november 20:00
Venezuela - Rotterdam
vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten