Mededelingen

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuur? Dan hebben we nu de appgroep voor jou! Via de JDenktank kun je punten onder de aandacht brengen bij het bestuur, maar ook je mening geven over nieuwe bestuursplannen.

Wil jij ook meedoen? Stuur een berichtje naar promotie@jd.nl of 06-19853602. 

Meld je aan voor het creatief team!

Als JD zijn we altijd bezig met het design van nieuw promotiemateriaal en zoeken we creatievelingen die daar aan mee willen helpen. Heb jij nieuwe ideeën, veel ervaring met bijvoorbeeld photoshop of Indesign of andere creatieve inzichten?  Solliciteer dan voor een plek in het creatief team! Het team gaat samen met het Lysanne, ons Bestuurslid Pers & Promotie, aan de slag.

Je kan je aanmelden via promotie@jd.nl. Stuur een motivatie van ca. 300 woorden en een CV/portfolio mee.

Meld je aan voor het campagneteam #GR2018!

Op 21 maart 2018 vinden de volgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. Als JD gaan we natuurlijk weer inzetten op een scherpe en positieve campagne om in zo veel mogelijk gemeenteraden een progressief geluid te laten horen. Daarbij hebben we jullie hulp nodig! Bij het opzetten van de campagne horen we graag welke ideeën jij hebt en zoeken we enthousiastelingen die zich, samen met het Bestuurslid Pers & Promotie, voor de campagne willen inzetten. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel!

Je kunt je tot en met zondag 1 oktober om 23:59 aanmelden via promotie@jd.nl. Stuur een motivatiebrief van ca. 300 woorden en je CV met de mail mee. 

Versterk het liberale geluid in Aken of Oberhausen

Op 24 september zijn de Duitse Bondsdagverkiezingen. Voor de FDP, de Duitse liberale partij, is dit een belangrijke verkiezing, omdat ze kans maken om weer in de Bondsdag terug te keren. Uiteraard kunnen ze daarbij alle hulp gebruiken. Daarom heeft onze zusterorganisatie, de Junge Liberale, ons uitgenodigd om te helpen met de campagne in Aken en Oberhausen. Meer informatie kun je vinden op hun site: http://landesvorstand.julis-nrw.de/gotv-weekend

Portefeuillehouders gezocht!

Op dit moment hebben we drie vacatures voor het portefeuillehouderschap. Portefeuillehouders zitten een landelijke politiek-inhoudelijke werkgroep voor en hebben kennis van en interesse in het thema van hun werkgroep. Zij adviseren het Landelijk Bestuur over de te voeren politieke lijn, schrijven opiniestukken en gaan met leden de discussie aan over thema’s die aan hun portefeuille zijn gerelateerd.

De volgende werkgroepen zoeken een portefeuillehouder:

Buitenlandse Zaken: Nederland is gericht op het buitenland voor handel, veiligheid en het versterken van mensenrechten. De Jonge Democraten geloven in het belang van internationale samenwerking. Een coherent buitenlandbeleid waarmee we onze positie in de wereld bepalen is dus onmisbaar. De werkgroep vormt de visie van de JD met betrekking tot het buitenland, van ontwikkelingssamenwerking tot hervorming van de VN.

Europese Unie: de EU wordt geplaagd door verschillende crises, van financiële en democratische problemen tot de vluchtelingencrisis. Daarom is het van groot belang dat de JD actief en constructief beleid promoot om de EU sterker te maken.

Digitale Zaken: de werkgroep houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen, van privacy tot cryptocurrencies tot digitale oorlogsvoering. Binnen al deze onderwerpen is het mogelijk om activiteiten te organiseren. En het mooie is: omdat de werkgroep vrijwel altijd overlapt in onderwerp, is dit een mooie kans om in contact te raken met andere werkgroepen. Op dit moment is de werkgroep bezig met een werkbezoek naar de techafdeling van de belastingdienst, en met een activiteit getiteld 'De Grote Digitale Kennisquiz', waarin aan de kaak wordt gesteld of mensen in 2017 klaar zijn voor digitaal burgerschap.

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan uiterlijk zondag 1 oktober voor 23:59  door een motivatiebrief van ca. 400 woorden en je CV te mailen naar het Bestuurslid Politiek & Internationaal, Dennis van Driel, via politiek@jd.nl. De sollicitatiegesprekken zullen daarna z.s.m. plaats vinden.
Het kan natuurlijk zijn dat je zelf geen interesse hebt, maar je wel iemand binnen de vereniging kent die volgens jou uitermate geschikt is voor een van deze functies. Ook in die gevallen kunnen we je hulp gebruiken. Je kunt namelijk (anoniem) gebruik maken van tipdepoho.jongedemocraten.nl en jouw voorkeur aan ons kenbaar maken!

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

woensdag 20 september 20:00
Post-Prinsjesdag-Praatjes - Brabant
vrijdag 22 september 17:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 22 september 17:00
Twinning naar Berlijn! - Amsterdam
maandag 25 september 19:45
Springen met Progressievelingen - Arnhem-Nijmegen
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten