Lidmaatschap

Lidmaatschap

Op deze pagina vindt je informatie over het JD-lidmaatschap.

Contributie en Lidmaatschapsvormen

De JD heeft leden tussen de 12 en 30 jaar. De leeftijd wordt gemeten aan het begin van het verenigingsjaar. De vereniging kent drie lidmaatschappen:

  • Voor leden van 12 t/m 27 jaar bedraagt de contributie € 17,50 per jaar.
  • Voor leden van 12 t/m 27 jaar bestaat de mogelijkheid om lid te worden van tegelijkertijd D66 en de Jonge Democraten tegen een gereduceerd combinatietarief van € 25,00 per jaar.
  • Voor leden van 28 t/m 30 jaar bedraagt de contributie € 25,00 per jaar.

Betaling van contributie vindt in beginsel plaats via automatisch incasso. Een lid betaalt het huidige kwartaal en de nog komende kwartalen van het kalenderjaar waarin hij of zij lid is geworden. Voor ieder kwartaal is een kwart van de jaarcontributie (zoals hierboven vermeld) verschuldigd. Een brief met verzoek tot betaling wordt een lid telkens vóór het begin van het nieuwe kalenderjaar toegestuurd. Eenmaal betaalde contributie kan niet worden teruggevorderd.

Het rekeningnummer voor contributiebetalingen is NL73RABO0151354340 t.n.v. Jonge Democraten te Den Haag. Vermeldt altijd uw lidmaatschapsnummer (indien bekend), uw naam, adres en het jaartal waarover u contributie betaalt.

Vragen over de contributie, de incasso-procedure en automatische incasso's kunnen gesteld worden aan de Ledenadministratie via ledenadmin@jongedemocraten.nl

Lid worden, opzeggen lidmaatschap en adreswijzigingen

Alle wijzigingen voor de ledenadministratie kunnen via  ledenadmin@jongedemocraten.nl gewijzigd worden of via een schriftelijk verzoek, geadresseerd aan:

Ledenadministratie Jonge Democraten
Postbus 660
2501 CR Den Haag

Vermeld graag het lidmaatschapnummer, deze staat op de adreskaart bij de DEMO. Mocht je niet over je lidmaatschapnummer beschikken, vermeld dan je complete adresgegevens.

Indien het om een combilidmaatschap gaat, vermeld duidelijk of de opzegging zowel de JD als D66 omvat, of alleen een van de organisaties. Wijzigen van het type lidmaatschap kan ook via ledenadmin@jongedemocraten.nl.

Machtigingsformulier voor afschrijven lidmaatschapskosten

Schrijf jij nog steeds je lidmaatschapskosten over per acceptgiro? Vul dan het volgende formulier om je lidmaatschapskosten automatisch af te laten schrijven. Je kunt het ingevulde formulier invullen en sturen naar: 

Ledenadministratie Jonge Democraten
Postbus 660
2501 CR Den Haag

Ontvangen van (e-mail)-nieuwsbrieven

Standaard ontvangt een lid maandelijks een landelijke e-mailnieuwsbrief (de Digizine) en een aantal afdelingsnieuwsbrieven (met een frequentie van maximaal een per week). Uitschrijven voor deze nieuwsbrieven kan door in de nieuwsbrief zelf op ‘safe unsubscribe’ te klikken en de stappen te volgen. Inschrijven voor (afdelings)nieuwsbrieven (ook van 'andere' afdelingen) kan hier. Volg hiervoor de instructies in de nieuwsbrief panel rechts. Mocht u op technische problemen stuiten, neem dan contact op met  info@jongedemocraten.nl

Ontvangen DEMO

Het ledenblad DEMO wordt op twee manieren aangeboden: per post en digitaal. U kunt de gewenste ontvangstvorm aangeven of wijzigen via  digidemo@jongedemocraten.nl

 

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 17 oktober 19:30
DuurzaamheidsPubQuiz - Leiden-Haaglanden
dinsdag 17 oktober 19:45
Politiek Poker - Friesland
dinsdag 17 oktober 20:00
Sekszorg in het PGB - Amsterdam
dinsdag 17 oktober 20:00
Masterclass Europese Politiek - Groningen
woensdag 18 oktober 20:00
Een avondje cultuur-marxisme - Brabant
woensdag 18 oktober 20:00
Verkiezingsprogramma en visie JD - Rotterdam
woensdag 18 oktober 20:00
De toekomst van LHBT-rechten - Landelijk
donderdag 19 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten