#

Gemeenteraadsverkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen

Na ongeveer 4 jaar is het weer zover: 21 maart mogen we weer naar de stembus voor het kiezen van onze gemeenteraad.

Elke gemeente heeft een gemeenteraad, de gekozen volksvertegenwoordiging op lokaal niveau. De gemeenteraad houdt zich bezig met de meest uiteenlopende onderwerpen: zo bepalen ze de openingstijden van winkels en horeca, krijgen steeds meer belangrijke zorgtaken zoals jeugdzorg, bepalen of scooters wel of niet in de binnenstad mogen rijden, en nog heel erg veel meer. Eigenlijk bepalen zij hoe jouw leef- en vaak ook werkomgeving er uit ziet. De dingen waar jij elke dag mee te maken hebt.

Alle 10 de afdelingen van de Jonge Democraten gaan in aanloop naar 21 maart de straat op om mensen te overtuigen om te gaan stemmen. Onze boodschap is: stem, stem jong en stem progressief! Heb je ideeën, neem dan contact op met de desbetreffende afdeling waar jouw gemeente zich in bevindt.

Een Jonge Democraat in elke gemeenteraad

De Jonge Democraten vinden het belangrijk dat jongeren goed vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad. De behoeften, problemen en ideeën van jongeren moeten worden gehoord. Daarom vinden wij het noodzakelijk dat er jongeren verkozen worden tot gemeenteraadslid. Met ons eigen programma ‘een Jonge Democraat in elke gemeenteraad’ willen wij JD’ers aanmoedigen en ondersteunen om als gemeenteraadslid aan de slag te gaan en onze progressieve, vrijzinnige en duurzame waarden uit te dragen.

Er hebben zich verschillende Jonge Democraten bij ons gemeld!

Bart Lauwen (Breda), Bart van Wijk (Waadhoeke), Bas Smit (Nijmegen), Boris van Overbeeke (Delft), Christiaan Wever (Den Haag), Corwin van Schendel (Utrecht), Elene Walgenbach (Rotterdam), Guus Beenhakker (Oosterhout), Jetske Steenstra (Rotterdam), Jurriaan Duijn (Leiderdorp), Lot Hartman (Bergen op Zoom), Mariska Machiels (Eindhoven), Marten Porte (Nijmegen), Martijn Kösters (Beek), Martin van Montfort (Nederweert), Mohammed Saiah (Utrecht), Nienke Vennik (Beek), Peet Wijnen (Eindhoven), Stefan Wirken (Amsterdam), Tjoek Korenromp (Deventer), Vincent van Roon (Delft), Wieke Rozema (Hengelo), Xander Koning (Deventer) zijn kandidaat voor de gemeenteraad in hun gemeente.

Doneer nu!

De Jonge Democraten voeren vol enthousiasme campagne, maar alle materialen kosten wel geld. Via crowdfunding werven we extra fondsen om alles te financieren. Wil jij ons steunen bij onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen? Kijk dan snel op https://events.jongedemocraten.nl/inschrijven/crowdfunding-campagne-2018/. Alvast heel erg bedankt voor je hulp! Ook goed om te weten als je geld wil doneren, de JD heeft een ANBI-status.

Posters

Wil jij posters/flyers delen op sociale media of voor je raam plakken? Download hier de pdf'jes!

Poster Amsterdam
Poster Arnhem-Nijmegen
Poster Brabant
Poster Friesland
Poster Leiden-Haaglanden
Poster Limburg
Poster Overijssel
Poster Rotterdam
Poster Utrecht

Poster English