Willem Drees-Lezing


When: maandag 01 oktober 2012 17:00 - 19:15
Where: Oude zaal tweede kamer, Binnenhof 1a Den Haag.

Wat heeft de verzorgingsstaat jongeren nog te bieden?

Een nieuw kabinet is in de maak. De partij die staat voor een ‘sterker en socialer’ Nederland slaat de handen ineen met de partij die pleit voor ‘minder overheid’ en ‘minder belasting’. Wat gaat dit betekenen voor de pensioenen en het stelsel van sociale zekerheid? Niemand heeft nog het antwoord op die vragen, maar dat de verzorgingsstaat verder onder druk komt te staan is onvermijdelijk. Op 1 oktober houdt Wim Kok de Willem Drees-lezing over de toekomst van de verzorgingsstaat. Als voormalig voorzitter van de grootste vakcentrale en als oud-premier namens de PvdA kent Wim Kok de verworvenheden van de verzorgingsstaat als geen ander. Dompelt de economische crisis hem in rouw over de teloorgang van de voorzieningen waarvoor de sociaal-democraten en de vakbeweging zij aan zij hebben gestreden of ziet hij mogelijkheden om de verzorgingsstaat op een nieuwe leest te schoeien? Op 1 oktober zet Wim Kok zijn standpunt hierover uiteen. Het is een vraagstuk dat de partijpolitiek overstijgt en vooral jongeren raakt. Het zijn de jongeren die in hun loopbaan rekening moeten houden met wat de verzorgingsstaat hen straks nog te bieden heeft en wat ze daar voor over hebben.

Iedereen is van harte welkom bij de Willem Drees-lezing die Wim Kok op 1 oktober onder de titel ‘Verzorgingsstaat onder druk: hoe verder?’ zal houden. De lezing begint om 18.00 uur en vindt plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer der Staten Generaal, Binnenhof 1a in Den Haag. Vanaf 18.45 uur tot 19.15 uur gaat Wim Kok in op vragen uit de zaal. De zaal gaat open om 17.00 uur en na afloop is er een borrel.

Aanmelding is niet nodig, maar je wordt wel gevraagd de uitnodiging mee te nemen als toegangsbewijs. Download de uitnodiging op www.willemdrees.nl.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

donderdag 19 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
donderdag 19 oktober 20:00
In gesprek met Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) - Limburg
maandag 23 oktober 19:45
In discussie over het onderwijscurriculum met de werkgroep onderwijs - Arnhem-Nijmegen
maandag 23 oktober 20:00
Palmolie: vet slim of oliedom - Utrecht
dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten