Toekomst financiële sector in Europa: Avond Werkgroep Economie


When: donderdag 17 april 2014 20:00 - 22:00
Where: Café P96, Prinsengracht 96

De financiële sector in Europa ligt sinds het begin van de crisis onder een vergrootglas. De landelijke JD werkgroep economie heeft na het aannemen van de resolutie toezicht financiële sector op het JD congres een studiereis georganiseerd naar Londen, het hart van de financiële sector. Belanghebbenden van de sector zag...en geen nut en noodzaak van nieuwe regulering. Aan de andere kant zagen politici en ambtenaren juist veel aanleiding tot ingrijpen in de markt.

Door nieuwe Europese regelgeving ervaren financiële instellingen de gevolgen van regulering. In Europees verband is er veel discussie over regulering in de vorm van onder andere een bankenunie. Het Europees Parlement was ontevreden met de afspraken gemaakt eind 2013. Maart 2014 zijn er alsnog nieuwe afspraken gekomen over een bankenunie. Er komt een Europese reactie als een bank – ondanks regels ten aanzien van buffers en verscherpt toezicht – toch in ernstige moeilijkheden komt.

De werkgroep economie organiseert op donderdag 17 april in P96 een avond die ingaat op de toekomst van de financiële sector. Met de bankenunie zijn we een bepaalde weg ingeslagen. We gaan op zoek naar antwoorden op vragen zoals: Wat is überhaupt een bankenunie? Waar is het fout gegaan in de financiële sector en wat is de weg naar een veilige(re) sector? Is de financiële sector nu al daadwerkelijk veilig, of is dit een proces wat veel tijd kost of bestaat een veilige financiële sector niet? Kom ook als je antwoord wilt op onder andere deze vragen!

De avond wordt voorgezeten door Ivo Thijssen, werkzaam bij het AFM en nummer 9 kandidaat D66 voor het de Europarlementsverkiezingen.

De gastsprekers zijn:
• Anke Klein, financieel attaché bij de Permanente Vertegenwoordiging van NL bij de EU en nummer 6 kandidaat D66 voor de Europarlementsverkiezingen.
• Dirk Schoenmaker, econoom VU en Duisenberg school of Finance, heeft gewerkt bij het ministerie van Financiën, de Bank of England, IMF, OESO en de Europese Commissie.
• Lex Hoogduin, econoom UVA en Duisenberg school of Finance, heeft gewerkt bij DNB, Robeco, IRIS en was persoonlijk adviseur van Wim Duisenberg (eerste president van de ECB).
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten