Thema-avond geluk I: Drugs & geluk?


When: dinsdag 01 april 2014 20:00 - 22:00
Where: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

In april zullen wij twee thema-avonden houden rondom het thema 'geluk'. Steeds vaker duikt het fenomeen 'quarterlife crisis' op binnen onze generatie. Jongeren in de twintig die moeilijk aan een baan komen of juist zodanig onder druk worden gezet om te presteren dat ze in hun vroege carrière al op een burn-out stuiten.... In twee discussie-avonden willen wij aandacht besteden aan dit vrij nieuwe fenomeen.

Allereerst zullen we op 1 april kijken in hoeverre het gebruik van drugs hierin een rol speelt. Niet alleen blowen, maar ook lijkt het voor jongeren steeds normaler om in het weekend los te gaan met een pilletje. Een uitvlucht? Of niets nieuws onder de zon? Samen met een genodigde van de Jellinek kliniek (naam wordt nader bekend) en Robert Haringsma (gedragspsycholoog bij het Instituut voor Positieve Psychologie) zullen we met elkaar discussiëren over het mogelijke verband tussen deze twee fenomenen. Daarnaast zullen we dieper de feiten en praktijk rondom (het gebruik van) harddrugs ingaan, zullen ervaringsdeskundigen aan het woord komen en zullen we onze eigen standpunten nog eens kritisch bekijken.

Het belooft een interactieve, interessante avond te worden over een veelbesproken onderwerp onder jongeren. Wees erbij, op 1 april om 20u in p96 (geen grapje natuurlijk!), ook niet-leden zijn van harte welkom! Voor meer informatie kun je terecht bij de Secretaris Organisatie: Ruben Wassink (ruben.wassink@jd.nl). Tot dan!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

maandag 25 september 19:45
Springen met Progressievelingen - Arnhem-Nijmegen
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
donderdag 28 september 20:00
In gesprek met de JD werkgroep Onderwijs - Limburg
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten