Thema-avond geluk I: Drugs & geluk?


When: dinsdag 01 april 2014 20:00 - 22:00
Where: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

In april zullen wij twee thema-avonden houden rondom het thema 'geluk'. Steeds vaker duikt het fenomeen 'quarterlife crisis' op binnen onze generatie. Jongeren in de twintig die moeilijk aan een baan komen of juist zodanig onder druk worden gezet om te presteren dat ze in hun vroege carrière al op een burn-out stuiten.... In twee discussie-avonden willen wij aandacht besteden aan dit vrij nieuwe fenomeen.

Allereerst zullen we op 1 april kijken in hoeverre het gebruik van drugs hierin een rol speelt. Niet alleen blowen, maar ook lijkt het voor jongeren steeds normaler om in het weekend los te gaan met een pilletje. Een uitvlucht? Of niets nieuws onder de zon? Samen met een genodigde van de Jellinek kliniek (naam wordt nader bekend) en Robert Haringsma (gedragspsycholoog bij het Instituut voor Positieve Psychologie) zullen we met elkaar discussiëren over het mogelijke verband tussen deze twee fenomenen. Daarnaast zullen we dieper de feiten en praktijk rondom (het gebruik van) harddrugs ingaan, zullen ervaringsdeskundigen aan het woord komen en zullen we onze eigen standpunten nog eens kritisch bekijken.

Het belooft een interactieve, interessante avond te worden over een veelbesproken onderwerp onder jongeren. Wees erbij, op 1 april om 20u in p96 (geen grapje natuurlijk!), ook niet-leden zijn van harte welkom! Voor meer informatie kun je terecht bij de Secretaris Organisatie: Ruben Wassink (ruben.wassink@jd.nl). Tot dan!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

dinsdag 21 november 19:30
Fake News en Populisme - Leiden-Haaglanden
dinsdag 21 november 19:30
Duurzaam Denken | Energietransitie - Groningen
dinsdag 21 november 20:00
Novemberborrel (Maandelijkse JD-Fryslân borrel) - Friesland
woensdag 22 november 00:00
Bourgondisch Debat - Limburg
woensdag 22 november 20:00
Het Bourgondisch Debat - Brabant
woensdag 22 november 20:00
Venezuela - Rotterdam
vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten