Syrië debat met Ali Ferzat


When: vrijdag 23 oktober 2015 19:30 - 23:59
Where: OBA, oosterdokskade 143, Amsterdam

Kom praten met Ali Ferzat! 

In de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143) vindt een discussie plaats over de situatie in Syrië en wat de Europese Unie kan of moet doen. En de JDA zijn erbij!

De sprekers zijn Ali Ferzat, Syrisch cartoonist en laureaat van de Sacharovprijs 2011 van het Europees Parlement, en de Europarlementariërs Kati Piri (PvdA) en Marietje Schaake (D66). Debatleider is arabist Leo Kwarten.

Het programma is als volgt:

 19u30: deuren open

20u00 – 21u30: debat

21u30: borrel

Het debat wordt gehouden in het Nederlands, waarbij voor de heer Ferzat voorzien wordt in simultaanvertolking.

Er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar, dus wil je erbij zijn? Stuur dan een mailtje naar politiek.amsterdam@jd.nl, zodat je op de gastenlijst wordt gezet.

Meer informatie

Wie is Ali Ferzat?

In 1963 verscheen voor het eerst een cartoon van Ali Ferzat (destijds 12 jaar oud) op de voorpagina van de krant al-Ayyam. Vanaf dat moment heeft Ferzat zich beziggehouden met het karikaturiseren van politieke onderwerpen in de Arabische wereld, met verscheidene doodsbedreigingen tot gevolg. Zijn eerste prijs won hij in 1988, bij het Intergraphic International Festival in Berlijn. Publicaties in Le Monde en andere kranten volgden. Zijn tentoonstelling in 1989 aan het Institut du Monde Arabe in Parijs bezorgde hem een inreisverbod in Irak, Jordanië en Libië.

Naast vele andere prijzen (waaronder bijvoorbeeld de Prins Clausprijs voor cultuur en ontwikkeling) heeft Ferzat in 2011 de Sacharovprijs ontvangen voor zijn werk tijdens de Arabische lente. Zijn cartoons werden door de bevolking gebruikt in demonstraties tegen het Syrische regime. De heer Ferzat is ondanks een aanval op zijn persoon in 2011, waarbij zijn handen werden gebroken, doorgegaan met zijn werk als cartoonist. In 2012 werd hij door Times Magazine uitgeroepen tot een van de 100 invloedrijkste personen ter wereld.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten