Studentenhuisvesting: zonder woningen geen Groningen


When: dinsdag 16 april 2013 20:00 - 22:30
Where: Corps de Garde, Oude Boteringstraat 74

Dinsdag 16 april organiseren we in samenwerking met D66 een activiteit over studentenhuisvesting. Groningen is een studentenstad bij uitstek. In de stad Groningen wonen ongeveer 50.000 studenten, ruim 25% van alle inwoners in de stad. En toch is er een norm die bepaalt dat er in een straat slechts 15% student mag zijn. Rechtvaardig? Zijn de studenten de overlastgevers zoals vaak gedacht wordt en moet er ook eens geluisterd worden naar het verhaal van de Stadjers, of is het verhaal anders? Moeten de woningbouwcorporaties aan de slag met studentenhuisvesting, of moeten zelfstandige, particuliere ondernemers inspelen op de grote vraag naar meer kamers?

Hierover zullen we het tijdens deze avond gaan hebben met een panel van verschillende belanghebbenden wanneer het gaat om studentenhuisvesting.  De panelleden zijn : Wim Bulten (Bulten Kamerverhuur), Gaaike Euwema  (woningbouwcorporatie Nijestee) en Douwe Heeringa, (JD portefeuillehouder Ruimte & Mobiliteit). Het debat zal worden geleid door Paul de Rook, gemeenteraadslid in Groningen namens D66.

Wil je als student graag mee praten over dit onderwerp, kom dan langs tijdens deze activiteit  en hoor de verschillende standpunten omtrent studentenhuisvesting!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Stel je kandidaat!

Stel je kandidaat voor het Landelijk Bestuur! Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor het Landelijk Bestuur. Tijdens het Zomercongres in Rotterdam (16 t/m 18 juni 2017) zullen hier...

Lees meer...

dinsdag 30 mei 19:30
Nederland als belastingparadijs? - Leiden-Haaglanden
dinsdag 30 mei 20:00
Betaalbaarheid van de zorg - Limburg
dinsdag 30 mei 20:00
Arend Jan Wonink – Groningen International - Groningen
woensdag 31 mei 19:30
Tegenpolen Anne-Fleur en Yernaz Ramautarsing - Rotterdam
woensdag 31 mei 20:00
Team Avond - Brabant
donderdag 01 juni 20:00
Bestuursinteresseborrel - Utrecht
vrijdag 02 juni 18:00
Kokkerellen met de Haagsche Rebellen - Landelijk
zaterdag 03 juni 11:00
Introdag - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten