Studentenhuisvesting: zonder woningen geen Groningen


When: dinsdag 16 april 2013 20:00 - 22:30
Where: Corps de Garde, Oude Boteringstraat 74

Dinsdag 16 april organiseren we in samenwerking met D66 een activiteit over studentenhuisvesting. Groningen is een studentenstad bij uitstek. In de stad Groningen wonen ongeveer 50.000 studenten, ruim 25% van alle inwoners in de stad. En toch is er een norm die bepaalt dat er in een straat slechts 15% student mag zijn. Rechtvaardig? Zijn de studenten de overlastgevers zoals vaak gedacht wordt en moet er ook eens geluisterd worden naar het verhaal van de Stadjers, of is het verhaal anders? Moeten de woningbouwcorporaties aan de slag met studentenhuisvesting, of moeten zelfstandige, particuliere ondernemers inspelen op de grote vraag naar meer kamers?

Hierover zullen we het tijdens deze avond gaan hebben met een panel van verschillende belanghebbenden wanneer het gaat om studentenhuisvesting.  De panelleden zijn : Wim Bulten (Bulten Kamerverhuur), Gaaike Euwema  (woningbouwcorporatie Nijestee) en Douwe Heeringa, (JD portefeuillehouder Ruimte & Mobiliteit). Het debat zal worden geleid door Paul de Rook, gemeenteraadslid in Groningen namens D66.

Wil je als student graag mee praten over dit onderwerp, kom dan langs tijdens deze activiteit  en hoor de verschillende standpunten omtrent studentenhuisvesting!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten