Studentenhuisvesting: zonder woningen geen Groningen


When: dinsdag 16 april 2013 20:00 - 22:30
Where: Corps de Garde, Oude Boteringstraat 74

Dinsdag 16 april organiseren we in samenwerking met D66 een activiteit over studentenhuisvesting. Groningen is een studentenstad bij uitstek. In de stad Groningen wonen ongeveer 50.000 studenten, ruim 25% van alle inwoners in de stad. En toch is er een norm die bepaalt dat er in een straat slechts 15% student mag zijn. Rechtvaardig? Zijn de studenten de overlastgevers zoals vaak gedacht wordt en moet er ook eens geluisterd worden naar het verhaal van de Stadjers, of is het verhaal anders? Moeten de woningbouwcorporaties aan de slag met studentenhuisvesting, of moeten zelfstandige, particuliere ondernemers inspelen op de grote vraag naar meer kamers?

Hierover zullen we het tijdens deze avond gaan hebben met een panel van verschillende belanghebbenden wanneer het gaat om studentenhuisvesting.  De panelleden zijn : Wim Bulten (Bulten Kamerverhuur), Gaaike Euwema  (woningbouwcorporatie Nijestee) en Douwe Heeringa, (JD portefeuillehouder Ruimte & Mobiliteit). Het debat zal worden geleid door Paul de Rook, gemeenteraadslid in Groningen namens D66.

Wil je als student graag mee praten over dit onderwerp, kom dan langs tijdens deze activiteit  en hoor de verschillende standpunten omtrent studentenhuisvesting!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen
donderdag 14 september 19:30
Overdracht AAV - Amsterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten