Studentenhuisvesting: zonder woningen geen Groningen


When: dinsdag 16 april 2013 20:00 - 22:30
Where: Corps de Garde, Oude Boteringstraat 74

Dinsdag 16 april organiseren we in samenwerking met D66 een activiteit over studentenhuisvesting. Groningen is een studentenstad bij uitstek. In de stad Groningen wonen ongeveer 50.000 studenten, ruim 25% van alle inwoners in de stad. En toch is er een norm die bepaalt dat er in een straat slechts 15% student mag zijn. Rechtvaardig? Zijn de studenten de overlastgevers zoals vaak gedacht wordt en moet er ook eens geluisterd worden naar het verhaal van de Stadjers, of is het verhaal anders? Moeten de woningbouwcorporaties aan de slag met studentenhuisvesting, of moeten zelfstandige, particuliere ondernemers inspelen op de grote vraag naar meer kamers?

Hierover zullen we het tijdens deze avond gaan hebben met een panel van verschillende belanghebbenden wanneer het gaat om studentenhuisvesting.  De panelleden zijn : Wim Bulten (Bulten Kamerverhuur), Gaaike Euwema  (woningbouwcorporatie Nijestee) en Douwe Heeringa, (JD portefeuillehouder Ruimte & Mobiliteit). Het debat zal worden geleid door Paul de Rook, gemeenteraadslid in Groningen namens D66.

Wil je als student graag mee praten over dit onderwerp, kom dan langs tijdens deze activiteit  en hoor de verschillende standpunten omtrent studentenhuisvesting!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten