Samen sterker met de geintegreerde aanpak door Ronald Heusschen


When: woensdag 13 november 2013 20:00 - 23:59
Where: Café de 4 Heeren

De huidige politiek, economische, maatschappelijke, milieutechnische en psychologische ontwikkelingen leiden tot schijnbaar steeds complexere vraagstukken. Complexere vraagstukken waar mensen van mijn generatie (babyboomer) nieuwe generaties mee opzadelen. De babyboomgeneratie heeft problemen willen oplossen door een steeds verdere differentiering en specialisering van de oplossingsstrategieën. Of je het nu hebt over de financiële wereld, het onderwijs, natuur en milieu, zorg en hulpverlening. (om maar een paar sectoren te noemen); telkens is de oplossing gezocht in ontwikkeling van nog specialistischer strategieën. Bv. in de hulpverlening en het onderwijs geldt al decennia langde problematiek van kinderen of cliënten wordt steeds groter, ingewikkelder. De oplossingsstrategie was verder specialiseren; we constateren dat het niet werkt (want de problemen worden steeds groter) en de oplossing is nog meer specialiseren. En we constateren dat het niet werkt en we gaan verder specialiseren.

Ronald Heusschen is expert op het gebied van het aan elkaar koppelen van segmenten in onze samenleving die veelal gescheiden opereren. Zo is het natuurlijk volstrekt inefficiënt  als de onderwijswereld losgekoppeld zou zijn van de realiteit van de arbeidsmarkt. Dat geldt uiteraard ook voor de financiële wereld, landbouw, zorg en hulpverlening. Heusschen gelooft sterk in een middenveld waar sectoren elkaar ontmoeten en beïnvloeden, waardoor excessen voorkomen worden en synergie en samenhang als vanzelf boven komen drijven. Hij heeft in het verleden landbouw en zorg/hulpverlening gekoppeld en onderwijs en zorginstellingen. Tegenwoordig o.a. onderwijs en landbouw; echter ook hangjongeren en bedrijfsleven.

Op deze avond gaan we de koppeling van onderwijs en het bedrijfsleven exploreren. Allereerst zal Heusschen een korte voordracht houden en daarna in gesprek gaan met ons  gaan over de zin en onzin van deze geïntegreerde aanpak en de mogelijkheden die het biedt. Tevens wil Ronald Heusschen ingaan op de problemen die projecten met een vernieuwende, geïntegreerde aanpak ondervinden om te landen in het politieke, ambtelijke en maatschappelijke veld. Dit klinkt allemaal nog erg onduidelijk maar op deze avond zal Ronald Heusschen volledig uit de doeken doen wat die geïntegreerde aanpak precies behelst en wat voor vele voordelen dit kan bieden.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten