Politieke partijen van vroeger en hun invloed nu: Deel 1


When: woensdag 04 juni 2014 19:45 - 23:59
Where: Café De 4 Heeren, St. Annastraat 259, Nijmegen

De verkiezingen zijn geweest. Het duurt nog wel even voordat we weer mogen gaan stemmen.

De partijen zullen weer zich hoorbaar maken aan het publiek. Waarom zou je juist op een CDA stemmen of een VVD? Iedere partij heeft een eigen visie en opinie. De een is liberaal denkend, een andere socialistisch ingesteld. Maar waar komt dit vandaan? Sommige partijen hebben een lange rijke geschiedenis. Een ander heeft recent het daglicht gezien, maar rijk van informatie.

In de reeks van: Politieke partijen van vroeger en hun invloed nu, willen we jullie informeren over de vroegere partijen en hun beweegredenen van ontstaan. Deze sessies zullen vanaf volgend jaar verspreid worden op de agenda. Het idee achter deze sessies is om samen met leden een doorlopende programma te organiseren onder leiding van Mike Joosten. Hij zal deel 1 presenteren om een indruk te geven op de reeks. Heb je tips over vroegere partijen die misschien nu vergeten zijn en wil je samen met Mike dit presenteren, mail dan naar mike.joosten@jongedemocraten.nl.

De reeks zal op regelmatige basis gehouden worden. Na de presentatie van deel 1 zal Mike dit nog even toelichten. Onderwerp van deel 1: Boer Koekoek: Van de leg of briljant?

 

Daarnaast is over twee weken alweer het zomercongres in Arnhem. Hierin zullen we onder andere een nieuw landelijk bestuur kiezen. De kandidaatstellingen zijn grotendeels bekend gemaakt, maar ook nu nog komen er nog nieuwe bij. Vanavond zullen er een aantal kandidaten bij onze activiteit aanwezig zijn, om zichzelf voor te stellen en eventuele vragen te beantwoorden. Hieronder een lijstje van de kandidaten die er vanavond bij zullen zijn.

- Dirkjan Tijs - Voorzitter
- Bas Hazeborg - Algemeen Secretaris
- Marit van Piggelen - Algemeen Secretaris
- De Vos - Algemeen Secretaris
- Hannah Hekkert - Secretaris Politiek
- Mark Ottema - Secretaris Promotie

- Edwin Bakker - Secretaris Promotie
- Kevin van Dal - Secretaris Promotie
- Tom Brouwers - Secretaris Scholing en Vorming
- Milan Assies - Secretaris Internationaal

Omdat we wel iedereen even de tijd willen gunnen om hun motivatie bekend te maken en te vertellen waarom we nou juist op haar/hem moeten stemmen, zal de activiteit een kwartier eerder beginnen. Als alle kandidaten zich hebben voorgesteld, zal Mike het gaan hebben over de partij van Boer Koekoek. Wat voor partij was dit en wat is de invloed van de partij nu nog? Hopelijk tot vanavond!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Stel je kandidaat!

Stel je kandidaat voor het Landelijk Bestuur! Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor het Landelijk Bestuur. Tijdens het Zomercongres in Rotterdam (16 t/m 18 juni 2017) zullen hier...

Lees meer...

dinsdag 23 mei 19:30
Veilige en duurzame kernenergie, de toekomst? - Leiden-Haaglanden
dinsdag 23 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
dinsdag 23 mei 20:00
Politieke besluitvorming: coalitie met GroenLinks? - Groningen
dinsdag 23 mei 20:00
Politieke/organisatorische AAV - Limburg
woensdag 24 mei 19:30
Politieke Afdelingsvergadering - Rotterdam
woensdag 24 mei 20:00
Excursie ASML - Brabant
woensdag 24 mei 20:00
Bestuursinteresseborrel - Utrecht
donderdag 25 mei 20:00
Formatiespel in Hoorn - Amsterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten