Politieke partijen van vroeger en hun invloed nu: Deel 1


When: woensdag 04 juni 2014 19:45 - 23:59
Where: Café De 4 Heeren, St. Annastraat 259, Nijmegen

De verkiezingen zijn geweest. Het duurt nog wel even voordat we weer mogen gaan stemmen.

De partijen zullen weer zich hoorbaar maken aan het publiek. Waarom zou je juist op een CDA stemmen of een VVD? Iedere partij heeft een eigen visie en opinie. De een is liberaal denkend, een andere socialistisch ingesteld. Maar waar komt dit vandaan? Sommige partijen hebben een lange rijke geschiedenis. Een ander heeft recent het daglicht gezien, maar rijk van informatie.

In de reeks van: Politieke partijen van vroeger en hun invloed nu, willen we jullie informeren over de vroegere partijen en hun beweegredenen van ontstaan. Deze sessies zullen vanaf volgend jaar verspreid worden op de agenda. Het idee achter deze sessies is om samen met leden een doorlopende programma te organiseren onder leiding van Mike Joosten. Hij zal deel 1 presenteren om een indruk te geven op de reeks. Heb je tips over vroegere partijen die misschien nu vergeten zijn en wil je samen met Mike dit presenteren, mail dan naar mike.joosten@jongedemocraten.nl.

De reeks zal op regelmatige basis gehouden worden. Na de presentatie van deel 1 zal Mike dit nog even toelichten. Onderwerp van deel 1: Boer Koekoek: Van de leg of briljant?

 

Daarnaast is over twee weken alweer het zomercongres in Arnhem. Hierin zullen we onder andere een nieuw landelijk bestuur kiezen. De kandidaatstellingen zijn grotendeels bekend gemaakt, maar ook nu nog komen er nog nieuwe bij. Vanavond zullen er een aantal kandidaten bij onze activiteit aanwezig zijn, om zichzelf voor te stellen en eventuele vragen te beantwoorden. Hieronder een lijstje van de kandidaten die er vanavond bij zullen zijn.

- Dirkjan Tijs - Voorzitter
- Bas Hazeborg - Algemeen Secretaris
- Marit van Piggelen - Algemeen Secretaris
- De Vos - Algemeen Secretaris
- Hannah Hekkert - Secretaris Politiek
- Mark Ottema - Secretaris Promotie

- Edwin Bakker - Secretaris Promotie
- Kevin van Dal - Secretaris Promotie
- Tom Brouwers - Secretaris Scholing en Vorming
- Milan Assies - Secretaris Internationaal

Omdat we wel iedereen even de tijd willen gunnen om hun motivatie bekend te maken en te vertellen waarom we nou juist op haar/hem moeten stemmen, zal de activiteit een kwartier eerder beginnen. Als alle kandidaten zich hebben voorgesteld, zal Mike het gaan hebben over de partij van Boer Koekoek. Wat voor partij was dit en wat is de invloed van de partij nu nog? Hopelijk tot vanavond!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen
vrijdag 27 oktober 17:00
Maandelijkse borrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 27 oktober 20:00
BBBBB Amsterdam - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten