PolCa: Cybercrime


When: donderdag 29 maart 2012 20:00 - 23:00
Where: Het Heerenhuis, zaal 9 (Groningen)

Op donderdag 29 maart organiseert de Politiek Café commissie van de Jonge Democraten Groningen een avond over cybercrime. Op deze avond zullen we het hebben over de verschillende aspecten van cybercrime, de juridische status ervan, en de manieren waarop de overheid iets aan deze nieuwe vorm van misdaad zou kunnen doen. Het doel van de avond is om onze leden een beter inzicht te geven in wat cybercrime nu precies inhoud, wat kan, wat niet kan, en hoe je je er tegen kunt wapenen. We hopen van de sprekers wat concrete suggesties te krijgen over waar de prioriteiten en aandacht van de overheid zouden moeten liggen in de bestrijding van cybercrime. Voor deze avond hebben we een drietal sprekers uitgenodigd, die elk een korte lezing zullen geven, waarna er ruimte is voor vragen en discussie. Deze sprekers zijn:

- Hans Folmer, hoofd van de onlangs opgerichte Taskforce Cybercrime van Defensie
- Rob van de Staaij, gastdocent bestuursrecht aan de RUG
- Jaap-Henk Hoepman, medewerker bij TNO en universitair hoofddocent aan de universiteit van Nijmegen, werkzaam in de vakgroep digitale veiligheid van Bart Jacobs, die lid is van de Cyber Security Raad van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Verder is ook Berend Keulen, docent rechten aan de RUG aanwezig, die tijdens het debat na de lezingen met name op de criminologische kant van cybercrime zal ingaan.

Al met al belooft het weer een zeer interessante en inhoudelijke avond te worden. Houd donderdag 29 maart dus vrij in je agenda!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten