PolCa: Cybercrime


When: donderdag 29 maart 2012 20:00 - 23:00
Where: Het Heerenhuis, zaal 9 (Groningen)

Op donderdag 29 maart organiseert de Politiek Café commissie van de Jonge Democraten Groningen een avond over cybercrime. Op deze avond zullen we het hebben over de verschillende aspecten van cybercrime, de juridische status ervan, en de manieren waarop de overheid iets aan deze nieuwe vorm van misdaad zou kunnen doen. Het doel van de avond is om onze leden een beter inzicht te geven in wat cybercrime nu precies inhoud, wat kan, wat niet kan, en hoe je je er tegen kunt wapenen. We hopen van de sprekers wat concrete suggesties te krijgen over waar de prioriteiten en aandacht van de overheid zouden moeten liggen in de bestrijding van cybercrime. Voor deze avond hebben we een drietal sprekers uitgenodigd, die elk een korte lezing zullen geven, waarna er ruimte is voor vragen en discussie. Deze sprekers zijn:

- Hans Folmer, hoofd van de onlangs opgerichte Taskforce Cybercrime van Defensie
- Rob van de Staaij, gastdocent bestuursrecht aan de RUG
- Jaap-Henk Hoepman, medewerker bij TNO en universitair hoofddocent aan de universiteit van Nijmegen, werkzaam in de vakgroep digitale veiligheid van Bart Jacobs, die lid is van de Cyber Security Raad van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Verder is ook Berend Keulen, docent rechten aan de RUG aanwezig, die tijdens het debat na de lezingen met name op de criminologische kant van cybercrime zal ingaan.

Al met al belooft het weer een zeer interessante en inhoudelijke avond te worden. Houd donderdag 29 maart dus vrij in je agenda!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten