PINDA: Werkervaringsstages


When: dinsdag 14 oktober 2014 20:00 - 23:59
Where: P96, Prinsengracht 96 in Amsterdam

Het behalen van je bul biedt al lang geen werkzekerheid meer. De jeugdwerkloosheid is historisch hoog en veel hoogopgeleide jongeren hebben er moeite mee om een (passende) baan te vinden. Startersbanen zijn bijzonder schaars, en iedere sollicitant heeft het al honderd keer gehoord: “te weinig relevante werkervaring”. Deze zogenaamde werkervaring lijkt de belangrijkste startkwalificatie te zijn geworden. 

Maar wat nou als je geen werkervaring hebt? Keer op keer die afwijzing binnenkrijgt, terwijl je leeft van je uitkering of het magere salaris dat je binnenhaalt als postbode? Hoe doe je dan ooit die felbegeerde ‘relevante’ werkervaring op? 

Met een werkervaringsstage wordt een stage bedoeld die afgestudeerdenvolgen ná het voltooien van hun studie. Voor een minimaal bedrag werken zij als volwaardige kracht mee binnen een bedrijf, om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Inmiddels zijn er meerdere initiatieven ontstaan (zoals de Startersbeurs) die bemiddeling doen in werkervaringsstages. Ook heeft de overheid hier subsidie voor vrijgemaakt, om de stagevergoeding die bedrijven betalen te vergoeden. 

Maar vergroten deze werkervaringsstages de kansen van afgestudeerde hoogopgeleiden wel op de langere termijn? Is dit de redding van een verloren generatie? Of is dit een vorm van arbeidsmarktverdringing? Aan vacatures is inmiddels geen gebrek meer op internet, alleen is het bijbehorende salaris vaak afwezig. Is dit een goede zaak, of gaat dit de verkeerde kant op? Moeten jongeren op deze manier investeren in hun eigen toekomst? 

Kom naar de PINDA van 14 oktober in P96 en discussieer mee!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

dinsdag 21 november 19:30
Fake News en Populisme - Leiden-Haaglanden
dinsdag 21 november 19:30
Duurzaam Denken | Energietransitie - Groningen
dinsdag 21 november 20:00
Novemberborrel (Maandelijkse JD-Fryslân borrel) - Friesland
woensdag 22 november 00:00
Bourgondisch Debat - Limburg
woensdag 22 november 20:00
Het Bourgondisch Debat - Brabant
woensdag 22 november 20:00
Venezuela - Rotterdam
vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten