PINDA: Vrouwen, politiek en media


When: dinsdag 20 maart 2012 20:00 - 22:00
Where: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

PvdA-Kamerlid Nebahat Albayrak, een van de vier kandidaten voor het leiderschap van de PvdA, was vorige week te gast bij Pauw & Witteman. Maar het ging niet over haar standpunten, maar vooral over het feit dat Albayrak vrouw is en van Turkse komaf. En daar was Albayrak niet van gediend, waarop de gastheren er nog maar even op doorgingen.. Goede journalistiek of gewoon seksistisch?

Ook Lutz Jacobi maakte haar kandidaatschap bekend. Op Twitter regende het opmerkingen over haar sekse en er verschenen onflatteuze foto's. De beschimping van vrouwelijke politici is niet nieuw, maar het huidig politieke klimaat lijkt wel extra ongunstig voor vrouwen. Uit onderzoek van vrouwenindemedia.nl over vrouwen in de media en presentatoren, blijkt dat 13 procent van de vrouwen niet geïnterviewd willen worden door Jeroen Pauw. Als belangrijkste reden wordt opgegeven omdat hij vrouwen heel anders benadert dan mannen. Uit eigen onderzoek van de publieke omroep blijkt dat zij zich niet aan de mediawet houden. Want de gasten die zij uitnodigen zouden een realistische afspiegeling van de samenleving moeten zijn. Maar, slechts 24 procent van de deskundigen die wordt gevraagd is vrouw. Bij de commerciële omroepen is dat 28 procent. Goede journalistiek of gewoon seksistisch?

Een discussieavond over of Nederland en de Nederlandse media klaar is voor een vrouwelijk (partij)leidster.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 17 oktober 19:30
DuurzaamheidsPubQuiz - Leiden-Haaglanden
dinsdag 17 oktober 19:45
Politiek Poker - Friesland
dinsdag 17 oktober 20:00
Sekszorg in het PGB - Amsterdam
dinsdag 17 oktober 20:00
Masterclass Europese Politiek - Groningen
woensdag 18 oktober 20:00
Een avondje cultuur-marxisme - Brabant
woensdag 18 oktober 20:00
Verkiezingsprogramma en visie JD - Rotterdam
woensdag 18 oktober 20:00
De toekomst van LHBT-rechten - Landelijk
donderdag 19 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten