#

PINDA - Ongelijkheid -

Datum: 10 juni 2014 | Tijd: 20:00 - 22:00 | Locatie: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

Sinds Thomas Piketty zijn boek Le Capital au XXIe siècle (Capital in the Twenty-First Century) heeft gepubliceerd, staat de ongelijkheid weer hoog op de politieke agenda. In de Verenigde Staten van Amerika is het boek een ware bestseller en vormt Thomas Piketty de belichaming van het tegengeluid van de neo-liberale politiek. Centraal daarbij staat de gedachte dat vermogen zich concentreert en dus een kleine groep rijken een steeds groter deel van het vermogen in de samenleving voor haar rekening neemt. Dit zou niet alleen onrechtvaardig zijn, maar ook de economie schaden en uiteindelijk sociale onrust veroorzaken.

De media besteden in toenemende mate aandacht voor dit vraagstuk en nu beginnen ook critici zich in de discussie te mengen. Reden genoeg voor de Amsterdamse afdeling van de Jonge Democraten voor een PINDA over ongelijkheid!

Neemt de ongelijkheid toe? In hoeverre is ongelijkheid wenselijk en rechtvaardig? Welke gevolgen heeft ongelijkheid op onze economie en de sociale harmonie in onze samenleving?
Op deze en tal van andere prangende vragen proberen wij een antwoord te vinden. Kom op 10 juni vanaf 20:00 uur met ons over het vraagstuk van ongelijkheid discussiëren en debatteren in Café P96, gelegen aan de Prinsengracht 96.
Aanmelding is niet verplicht en niet-leden zijn van harte welkom!

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Ruben Wassink, Secretaris Organisatie (ruben.wassink@jongedemocraten.nl).


« terug naar de agenda