PINDA - Ongelijkheid


When: dinsdag 10 juni 2014 20:00 - 22:00
Where: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

Sinds Thomas Piketty zijn boek Le Capital au XXIe siècle (Capital in the Twenty-First Century) heeft gepubliceerd, staat de ongelijkheid weer hoog op de politieke agenda. In de Verenigde Staten van Amerika is het boek een ware bestseller en vormt Thomas Piketty de belichaming van het tegengeluid van de neo-liberale politiek. Centraal daarbij staat de gedachte dat vermogen zich concentreert en dus een kleine groep rijken een steeds groter deel van het vermogen in de samenleving voor haar rekening neemt. Dit zou niet alleen onrechtvaardig zijn, maar ook de economie schaden en uiteindelijk sociale onrust veroorzaken.

De media besteden in toenemende mate aandacht voor dit vraagstuk en nu beginnen ook critici zich in de discussie te mengen. Reden genoeg voor de Amsterdamse afdeling van de Jonge Democraten voor een PINDA over ongelijkheid!

Neemt de ongelijkheid toe? In hoeverre is ongelijkheid wenselijk en rechtvaardig? Welke gevolgen heeft ongelijkheid op onze economie en de sociale harmonie in onze samenleving?
Op deze en tal van andere prangende vragen proberen wij een antwoord te vinden. Kom op 10 juni vanaf 20:00 uur met ons over het vraagstuk van ongelijkheid discussiëren en debatteren in Café P96, gelegen aan de Prinsengracht 96.
Aanmelding is niet verplicht en niet-leden zijn van harte welkom!

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Ruben Wassink, Secretaris Organisatie (ruben.wassink@jongedemocraten.nl).

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten