#

NACHTDEBAT. De zin of de onzin van het Coffeeshop beleid in Groningen. -

Datum: 23 februari 2012 | Tijd: 20:00 - 23:59 | Locatie: De Puddingfabriek (Viaductstraat 3-4, Groningen)

Op donderdag 23 februari 2012 zal Nachtburgemeester Chris Garrit het tweede nachtdebat organiseren. Deze keer zal het gaan over het Coffeeshopbeleid in Groningen;"de zin en onzin van het coffeeshopbeleid." 

Als inleiding op het nachtdebat….de première van de documentaire … “De Achterdeur”. Coffeeshops worden sinds 1976 gedoogd. De aanlevering niet!
“De Achterdeur” is het verhaal over de schimmige wereld achter de wietkweek. De dubbele moraal en persoonlijke verhalen van wietkwekers die werkelijk dachten met de overheid samen te werken. De documentaire laat zien dat we het anders kunnen regelen dan dit kabinet ons doet geloven en dat de overheid jaarlijks meer dan één miljard euro kan bijschrijven op haar begroting. "De Achterdeur" is een co-productie van stichting Global Eye i.s.m. FreshTV.

De Jonge Democraten Groningen hebben afgelopen maand een test gehouden, waarbij zij de coffeeshops in de binnenstad langs zijn gegaan en beoordeeld hebben. Ook de kwaliteit van de drugs zelf is in de test meegenomen.

Naar aanleiding van deze test zal tijdens het nachtdebat gediscussieerd worden over het huidige beleid omtrent softdrugs. Een punt van discussie zal de zogenaamde ‘achterdeur’ zijn. Is het wellicht beter om naast de verkoop van softdrugs ook de aanlevering en productie te gedogen of zelfs te legaliseren? Of kunnen softdrugs beter helemaal verboden worden vanwege de overlast en criminaliteit? Deze en nog vele andere stellingen zullen tijdens het debat aan bod komen. Chris Garrit zal het debat in goede banen proberen te leiden. Met de volgende tafelgasten proberen we tot een eenduidige stelling te komen:

- DJ 100% ISIS (Nachtburgemeester van Amsterdam, expert en DJ)
- Theo Buissink (Eigenaar Coffeeshop de Vliegende Hollander)
- Prof. Brouwer (Hoogleraar RuG, Openbare orde en Veiligheid)
- Thijs Wiersma (Ervaringsdeskundige)
- Sam Quax (Secretaris Politiek van de Jonge Democraten (D66))
- Fleur Woudstra (Stichting Drugsbeleid)
- Randy Martens (PvdA)
- Ermo van Doorn (VNN)

Ook zal Leon Ploegstra (Voorzitter Jonge Democraten Groningen) de prijs uitreiken aan de winnaar van de Coffeeshoptest, die zich een jaar lang ‘Beste Coffeeshop van de Groninger binnenstad’ mag noemen.

De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Miss Marthee & Ruben Oosting.

Het nachtdebat zal plaatsvinden in de Puddingfabriek aan de Viaductstraat en begint om 20:00 uur. Het debat is voor iedereen toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden.

Na afloop van het debat zal DJ 100% ISIS een optreden verzorgen in Pand48.

Voor vragen/info/deelnemen/suggesties.

groningernachtburgemeester@gmail.com


« terug naar de agenda