#

Motie AAV JD Arnhem-Nijmegen -

Datum: 18 mei 2015 | Tijd: 19:45 - 23:59 | Locatie: De 4 Heeren St. Annastraat 259, 6525 GR Nijmegen

Beste leden,

Op 18 mei organiseren we een avond die in het teken staat van het aankomende congres in Den Haag, de 70e Algemene Leden Vergadering.
Eerder hadden we een motie schrijf avond, waarin we nieuwe resoluties of andere onderwerpen binnen het landelijk Politiek Programma bespraken en ter plekke moties of amendementen (ook wel wijzigingen of aanpassingen) gingen schrijven. Deze keer houden we een AAV waarvoor jullie zelf moties kunnen insturen die we tijdens deze avond gaan behandelen en eventueel aannemen. Als we voor stemmen, sturen we ze in, in naam van de Afdeling Arnhem-Nijmegen. 

Hoe gaat deze avond in werking?
Enige voorbereiding is wel nodig. Tijdens deze avond behandelen we moties/amendementen die jullie zelf hebben geschreven. Op de avond zelf presenteer je dan je motie/amendement en dan stemt de afdeling of we dit in naam van Arnhem-Nijmegen in willen sturen naar het LB/congresteam. Het verschil is nu dat je niet per sé minimaal 4 mede-indieners nodig hebt voor je motie/amendement, je hebt de hele afdeling! Keurt de AAV hem niet goed, dan mag je natuurlijk zelf alsnog je motie indienen bij het congres, maar dan moet je wel die 4 andere mensen zoeken die je steunen in dit idee, dus de mede-indieners, en mag je de naam van de afdeling niet gebruiken om kracht aan je motie/amendement te geven. Denk eraan dat je nadat de AAV voorbij is, je nog 3 dagen hebt om dit in te leveren.
Naast het behandelen van de moties/amendementen zullen de komende resoluties ook toegelicht worden door de Portefeuillehouders of door leden van de werkgroep die hebben meegeschreven.

Vergeet dus niet om je van te voren in te lezen in de komende resoluties of het politiek programma van de JD. Als je het ergens niet mee eens bent, kun je daar zelf een motie of amendement voor schrijven!
De aankomende resoluties zullen volgende week online gezet worden. Kijk hiervoor op de landelijke pagina van de JD. We zullen ze ook hier plaatsen zodra ze beschikbaar zijn. 

Heb je zin om een motie of amendement in te sturen en dit via de AAV te laten steunen door de hele afdeling? Mail dan z.s.m. naar arnhemnijmegen@jd.nl.
De deadline is in principe 5 minuten voor aanvang van de AAV, maar wil je dat je motie of amendement genoeg steun krijgt, dan is het handig om dit eerder te mailen. We zetten namelijk alle moties/amendementen 2 dagen van te voren online op onze website en in dit evenement. Heb je toch nog hulp nodig, dan kunnen wij je tot 2 dagen voor de AAV helpen. 

Heel veel succes met het schrijven van jullie moties/amendementen, we kijken ernaar uit!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur Arnhem-Nijmegen.

Belangrijke links:
http://visie.jongedemocraten.nl/
www.jdcongres.nl


« terug naar de agenda