JD Buiten-de-deur: Excursie Veenhuizen


When: zaterdag 24 oktober 2015 12:00 - 23:59
Where: Veenhuizen

Binnenkort staat er weer een leuke JD buiten de deur vakantie op de agenda, namelijk een excursie naar het Drentse Veenhuizen! Op zaterdag 24 oktober (in de middag) zullen wij daar het gevangenismuseum bezoeken en tevens krijgen wij een rondleiding plus bierproeverij bij Brouwerij Maallust! Een leuke en interessante manier om samen met JD'ers de zaterdagmiddag door te komen lijkt mij!. Er dient van tevoren te worden opgegeven door een mailtje te sturen naar secretaris@jdgroningen.nl 
Hieronder volgt extra informatie over het programma:

12:30-14:00 Bezoek Gevangenismuseum Veenhuizen
Het bezoek aan het museum zal ons niet alleen wat leren over strafinrichting door de eeuwen heen, maar ook over de periode in de negentiende eeuw waarin de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen enkele 'dwanggestichten bouwde', waarvan er een nog in oorspronkelijke staat is die nu het museum vormt. Voor wie niet bekend is met de Maatschappij van Weldadigheid: dit was een in 1818 opgerichte organisatie die in het noorden van Nederland enkele koloniën oprichtte waar armoedige gezinnen een bestaan op konden bouwen. Landlopers, bedelaars en kolonisten die zich niet aan de regels hielden werden naar strafkolonies zoals Veenhuizen gestuurd. 
Een ervaren gids zal ons hier gedurende anderhalf uur meer over vertellen.

14:30-15:30 Rondleiding en proeverij bij Brouwerij Maallust
Hierna gaan wij naar bierbrouwerij Maallust, waar wij worden rondgeleid en vervolgens enkele speciaalbiertjes mogen proeven. Om nog even een bruggetje te maken met het vorige: de brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp. 
Na de proeverij zal er nog tijd zijn op eigen gelegenheid een biertje te halen.

Eventueel gaan we nog in gesprek met een gedeputeerde van provincie Drenthe, hier wordt op dit moment nog over gesproken achter de schermen. Dit zou dan gaan over de pogingen van provincie Drenthe de koloniën van Weldadigheid op de UNESCO werelderfgoedlijst te zetten.

Nog wat praktische informatie: zijn er kosten? Ja, die zijn er. Die zullen hoogstwaarschijnlijk tussen de 10 en 15 euro per persoon bedragen. Door het bestuur van JD Groningen wordt voor vervoer geregeld. Mochten er leden dolgraag naar Veenhuizen willen fietsen wordt dit niet ontmoedigd.
Kortom: dit belooft een mooie dag te worden, dus meld je snel aan bij secretaris@jdgroningen.nl

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

maandag 25 september 19:45
Springen met Progressievelingen - Arnhem-Nijmegen
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
donderdag 28 september 20:00
In gesprek met de JD werkgroep Onderwijs - Limburg
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten