Intellectueel Eigendom - De spelregels van de 21e eeuwse economie


When: dinsdag 27 september 2011 20:00 - 22:00
Where: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

Samsung vs Apple. Draadstaal vs. Neonletters. Monsanto vs. Schmeiser. Intellectueel eigendom is volop in het nieuws. Tijd voor de JD om aan te haken.


Nederland Kennisland. Daar moeten we de komende decennia ons geld mee verdienen. Maar hoe is 'kennis' vastgelegd in de wet? Hoe kan je het bezitten en verkopen? Is het recht op intellectueel eigendom niet strijdig met de vrijheid van meningsuiting? Hoe kun je je idee beschermen en er geld aan verdienen en toch kennis delen en innoveren?

Het regelen van intellectueel eigendom is een belangrijk fundament voor de economie van de 21e eeuw. De commissie OC&W; informeert de JD Amsterdam over de kansen, uitdagingen en problemen. Heb je hier een mening over of weet je juist nog helemaal niets, allemaal redenen om hierbij te zijn!

Drie sprekers presenteren de ins en outs van het intellectueel eigendom. Meta Kuyvenhoven en Ronald Wigman van Versteeg Wigman Sprey advocaten voeren ons langs adwords, merkenrecht, portretrecht, social media en de belangrijke vraag: welke rechter gaat hier over? WikiMedia-moderator Hay Kranen toont ons de kansen en mogelijkheden van Creative Commons.
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

zaterdag 29 april 13:00
Landelijk Debattoernooi - Landelijk
zaterdag 29 april 13:00
Symposium: Euthanasie voor kinderen - Landelijk
maandag 01 mei 19:45
Een avond over de Franse verkiezingen: Wie komt er aan de macht? - Arnhem-Nijmegen
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten