Intellectueel Eigendom - De spelregels van de 21e eeuwse economie


When: dinsdag 27 september 2011 20:00 - 22:00
Where: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

Samsung vs Apple. Draadstaal vs. Neonletters. Monsanto vs. Schmeiser. Intellectueel eigendom is volop in het nieuws. Tijd voor de JD om aan te haken.


Nederland Kennisland. Daar moeten we de komende decennia ons geld mee verdienen. Maar hoe is 'kennis' vastgelegd in de wet? Hoe kan je het bezitten en verkopen? Is het recht op intellectueel eigendom niet strijdig met de vrijheid van meningsuiting? Hoe kun je je idee beschermen en er geld aan verdienen en toch kennis delen en innoveren?

Het regelen van intellectueel eigendom is een belangrijk fundament voor de economie van de 21e eeuw. De commissie OC&W; informeert de JD Amsterdam over de kansen, uitdagingen en problemen. Heb je hier een mening over of weet je juist nog helemaal niets, allemaal redenen om hierbij te zijn!

Drie sprekers presenteren de ins en outs van het intellectueel eigendom. Meta Kuyvenhoven en Ronald Wigman van Versteeg Wigman Sprey advocaten voeren ons langs adwords, merkenrecht, portretrecht, social media en de belangrijke vraag: welke rechter gaat hier over? WikiMedia-moderator Hay Kranen toont ons de kansen en mogelijkheden van Creative Commons.
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten