#

Intellectueel Eigendom - De spelregels van de 21e eeuwse economie -

Datum: 27 september 2011 | Tijd: 20:00 - 22:00 | Locatie: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

Samsung vs Apple. Draadstaal vs. Neonletters. Monsanto vs. Schmeiser. Intellectueel eigendom is volop in het nieuws. Tijd voor de JD om aan te haken.


Nederland Kennisland. Daar moeten we de komende decennia ons geld mee verdienen. Maar hoe is 'kennis' vastgelegd in de wet? Hoe kan je het bezitten en verkopen? Is het recht op intellectueel eigendom niet strijdig met de vrijheid van meningsuiting? Hoe kun je je idee beschermen en er geld aan verdienen en toch kennis delen en innoveren?

Het regelen van intellectueel eigendom is een belangrijk fundament voor de economie van de 21e eeuw. De commissie OC&W; informeert de JD Amsterdam over de kansen, uitdagingen en problemen. Heb je hier een mening over of weet je juist nog helemaal niets, allemaal redenen om hierbij te zijn!

Drie sprekers presenteren de ins en outs van het intellectueel eigendom. Meta Kuyvenhoven en Ronald Wigman van Versteeg Wigman Sprey advocaten voeren ons langs adwords, merkenrecht, portretrecht, social media en de belangrijke vraag: welke rechter gaat hier over? WikiMedia-moderator Hay Kranen toont ons de kansen en mogelijkheden van Creative Commons.


« terug naar de agenda