In gesprek met Pia Dijkstra


When: maandag 23 september 2013 19:30 - 22:00
Where: Land van Kokanje (bovenzaal)

Maandag 23 september komt D66 kamerlid Pia Dijkstra naar Groningen om te praten over de betaalbaarheid van de gezondheidszorg: zonder twijfel een van de belangrijkste politieke thema´s van de komende jaren. Doordat er op medisch gebied steeds meer mogelijk wordt en Nederland in rap tempo vergrijst stijgen de zorgkosten explosief. In 2012 besteede Nederland maarliefst 93 miljard aan gezondheidszorg. Alleen de Verenigde Staten geven een groter deel van hun bruto binnenlands product aan zorg uit. Het lijkt duidelijk dat deze kosten op lange termijn onhoudbaar zijn en dus moeten er keuzes gemaakt worden. Keuzes die politiek nog altijd zeer gevoelig liggen.

Op het afgelopen congres in Groningen werden de eerste moties aangenomen die moeten leiden tot een zorgplan van de Jonge Democraten. Ook een controversieel voorstel dat stelt dat alle medische behandelingen maximaal  80.000 euro per ‘Quality Adjusted Life Year’ mogen kosten. Om toe te lichten wat dit nu precies inhoud en om te kijken hoe D66 tegen dit JD plan aan kijkt, zal ook de landelijke werkgroep zorg aanwezig zijn. Al met al genoeg voor een pittige discussie over een zeer belangrijk onderwerp. 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten