In gesprek met Pia Dijkstra


When: maandag 23 september 2013 19:30 - 22:00
Where: Land van Kokanje (bovenzaal)

Maandag 23 september komt D66 kamerlid Pia Dijkstra naar Groningen om te praten over de betaalbaarheid van de gezondheidszorg: zonder twijfel een van de belangrijkste politieke thema´s van de komende jaren. Doordat er op medisch gebied steeds meer mogelijk wordt en Nederland in rap tempo vergrijst stijgen de zorgkosten explosief. In 2012 besteede Nederland maarliefst 93 miljard aan gezondheidszorg. Alleen de Verenigde Staten geven een groter deel van hun bruto binnenlands product aan zorg uit. Het lijkt duidelijk dat deze kosten op lange termijn onhoudbaar zijn en dus moeten er keuzes gemaakt worden. Keuzes die politiek nog altijd zeer gevoelig liggen.

Op het afgelopen congres in Groningen werden de eerste moties aangenomen die moeten leiden tot een zorgplan van de Jonge Democraten. Ook een controversieel voorstel dat stelt dat alle medische behandelingen maximaal  80.000 euro per ‘Quality Adjusted Life Year’ mogen kosten. Om toe te lichten wat dit nu precies inhoud en om te kijken hoe D66 tegen dit JD plan aan kijkt, zal ook de landelijke werkgroep zorg aanwezig zijn. Al met al genoeg voor een pittige discussie over een zeer belangrijk onderwerp. 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten