In gesprek met Pia Dijkstra


When: maandag 23 september 2013 19:30 - 22:00
Where: Land van Kokanje (bovenzaal)

Maandag 23 september komt D66 kamerlid Pia Dijkstra naar Groningen om te praten over de betaalbaarheid van de gezondheidszorg: zonder twijfel een van de belangrijkste politieke thema´s van de komende jaren. Doordat er op medisch gebied steeds meer mogelijk wordt en Nederland in rap tempo vergrijst stijgen de zorgkosten explosief. In 2012 besteede Nederland maarliefst 93 miljard aan gezondheidszorg. Alleen de Verenigde Staten geven een groter deel van hun bruto binnenlands product aan zorg uit. Het lijkt duidelijk dat deze kosten op lange termijn onhoudbaar zijn en dus moeten er keuzes gemaakt worden. Keuzes die politiek nog altijd zeer gevoelig liggen.

Op het afgelopen congres in Groningen werden de eerste moties aangenomen die moeten leiden tot een zorgplan van de Jonge Democraten. Ook een controversieel voorstel dat stelt dat alle medische behandelingen maximaal  80.000 euro per ‘Quality Adjusted Life Year’ mogen kosten. Om toe te lichten wat dit nu precies inhoud en om te kijken hoe D66 tegen dit JD plan aan kijkt, zal ook de landelijke werkgroep zorg aanwezig zijn. Al met al genoeg voor een pittige discussie over een zeer belangrijk onderwerp. 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Stel je kandidaat!

Stel je kandidaat voor het Landelijk Bestuur! Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor het Landelijk Bestuur. Tijdens het Zomercongres in Rotterdam (16 t/m 18 juni 2017) zullen hier...

Lees meer...

maandag 29 mei 20:00
Wat is er terecht gekomen van de millenniumdoelen? - Utrecht
dinsdag 30 mei 19:30
Nederland als belastingparadijs? - Leiden-Haaglanden
dinsdag 30 mei 20:00
Betaalbaarheid van de zorg - Limburg
dinsdag 30 mei 20:00
Arend Jan Wonink – Groningen International - Groningen
woensdag 31 mei 19:30
Tegenpolen Anne-Fleur en Yernaz Ramautarsing - Rotterdam
woensdag 31 mei 20:00
Team Avond - Brabant
vrijdag 02 juni 18:00
Kokkerellen met de Haagsche Rebellen - Landelijk
zaterdag 03 juni 11:00
Introdag - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten