HiA on Tour: Avond met Europarlementariër D66 Marietje Schaake


When: maandag 08 oktober 2012 19:30 - 22:00
Where: ForumImages, Hereplein

Aanstaande maandag (8 oktober) organiseert Humanity in Action een discussieavond over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. In het kader van HiA on Tour leidt Wouke van Scherrenburg een debat tussen Europarlementariër Marietje Schaake, politicoloog Meindert Fennema én het publiek over Vrijheid van Meningsuiting. Johan Fretz zal bovendien een column uitspreken. Het belooft een scherpe, boeiende en interactieve discussieavond te worden. Komt allen!

HiA on Tour: Grondrechtelijke vrijheden botsen in Nederland regelmatig met het verbod op discriminatie. Deze spanning tussen de steunpilaren van onze samenleving roept fundamentele vragen op. Moet de vrijheid van meningsuiting koste wat kost gehandhaafd worden? Bestaat het recht om niet te worden beledigd? Mag een ambtenaar op religieuze gronden weigeren om een homohuwelijk te sluiten? Mag de politiek een religie of ideologie bekritiseren? Heeft de staat ooit het recht zich met de kleding van haar burgers te bemoeien? 

Gaat vrijheid van meningsuiting altijd voor het verbod op discriminatie? Of zijn er uitzonderingen op die regel? Met “HIA On Tour” biedt Humanity in Action geen antwoorden, maar zwengelt zij de discussie aan.

Kaartjes zijn hier verkrijgbaar: http://www.forumimages.nl/verhuur/debat-kent-vrijheid-grenzen

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten