HiA on Tour: Avond met Europarlementariër D66 Marietje Schaake


When: maandag 08 oktober 2012 19:30 - 22:00
Where: ForumImages, Hereplein

Aanstaande maandag (8 oktober) organiseert Humanity in Action een discussieavond over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. In het kader van HiA on Tour leidt Wouke van Scherrenburg een debat tussen Europarlementariër Marietje Schaake, politicoloog Meindert Fennema én het publiek over Vrijheid van Meningsuiting. Johan Fretz zal bovendien een column uitspreken. Het belooft een scherpe, boeiende en interactieve discussieavond te worden. Komt allen!

HiA on Tour: Grondrechtelijke vrijheden botsen in Nederland regelmatig met het verbod op discriminatie. Deze spanning tussen de steunpilaren van onze samenleving roept fundamentele vragen op. Moet de vrijheid van meningsuiting koste wat kost gehandhaafd worden? Bestaat het recht om niet te worden beledigd? Mag een ambtenaar op religieuze gronden weigeren om een homohuwelijk te sluiten? Mag de politiek een religie of ideologie bekritiseren? Heeft de staat ooit het recht zich met de kleding van haar burgers te bemoeien? 

Gaat vrijheid van meningsuiting altijd voor het verbod op discriminatie? Of zijn er uitzonderingen op die regel? Met “HIA On Tour” biedt Humanity in Action geen antwoorden, maar zwengelt zij de discussie aan.

Kaartjes zijn hier verkrijgbaar: http://www.forumimages.nl/verhuur/debat-kent-vrijheid-grenzen

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten