#

HiA on Tour: Avond met Europarlementariër D66 Marietje Schaake -

Datum: 8 oktober 2012 | Tijd: 19:30 - 22:00 | Locatie: ForumImages, Hereplein

Aanstaande maandag (8 oktober) organiseert Humanity in Action een discussieavond over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. In het kader van HiA on Tour leidt Wouke van Scherrenburg een debat tussen Europarlementariër Marietje Schaake, politicoloog Meindert Fennema én het publiek over Vrijheid van Meningsuiting. Johan Fretz zal bovendien een column uitspreken. Het belooft een scherpe, boeiende en interactieve discussieavond te worden. Komt allen!

HiA on Tour: Grondrechtelijke vrijheden botsen in Nederland regelmatig met het verbod op discriminatie. Deze spanning tussen de steunpilaren van onze samenleving roept fundamentele vragen op. Moet de vrijheid van meningsuiting koste wat kost gehandhaafd worden? Bestaat het recht om niet te worden beledigd? Mag een ambtenaar op religieuze gronden weigeren om een homohuwelijk te sluiten? Mag de politiek een religie of ideologie bekritiseren? Heeft de staat ooit het recht zich met de kleding van haar burgers te bemoeien? 

Gaat vrijheid van meningsuiting altijd voor het verbod op discriminatie? Of zijn er uitzonderingen op die regel? Met “HIA On Tour” biedt Humanity in Action geen antwoorden, maar zwengelt zij de discussie aan.

Kaartjes zijn hier verkrijgbaar: http://www.forumimages.nl/verhuur/debat-kent-vrijheid-grenzen


« terug naar de agenda