Energieveiligheid - in nationaal en internationaal perspectief


When: dinsdag 15 december 2015 20:00 - 22:00
Where: Het Heerenhuis, Spilsluizen 9, Groningen

Op deze avond zullen we energieveiligheid in haar breedste vorm bespreken. Niet alleen de traditionele geopolitieke visie op energieveiligheid, maar ook de rol van innovatie en duurzame energie in de energiemix zal aan bod komen. Nederland is een prominente speler in de Europese energiehandel: een van de grootste gashandelsbedrijven ter wereld, GasTerra, is gevestigd in Groningen en de Nederlandse gasrotonde voorziet een groot deel van West-Europa van gas. Tegelijkertijd wordt door de Groninger Seaport hard gewerkt om een nieuwe Energy Hub te ontwikkelen die deze positie zal versterken.

Nederland wil koploper blijven als gasdoorvoerland en wil daarom ook gebruik maken van Nordstream, de directe noordelijke gasleiding naar Rusland, maar hoe verhoudt deze ambitie zich met de gebeurtenissen in Oekraïne en bijvoorbeeld de boycot na de MH17? En is het eigenlijk wel haalbaar om volledig onafhankelijk te worden van Russisch gas?

We zullen op 15 december stilstaan bij hoe de situatie nu is maar ook hoe ze in de toekomst er uit gaat zien. Om ons op weg te helpen zullen verschillende sprekers hun perspectief op energieveiligheid geven en met elkaar en het publiek in discussie gaan. De sprekers van de avond zijn: Gerald Schotman, de directeur van de Nederlandse Aardgas Maatschappij, Anton Buijs van Gasterra en Theo Smit van Seaports Groningen. 

De avond zal erg interactief zijn met veel ruimte voor vragen, discussie en debat en is open voor alle geïnteresseerde dus kom langs op 15 december in de bovenzaal van het Land van Kokanje!

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Voordracht Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie

Aan het begin van ieder congres doet het Landelijk Bestuur een voorstel voor de benoeming van Congresvoorzitters en de Stem- en Notulencommissie. Voor ALV76 zal het Landelijk Bestuur Silke Slootweg...

Lees meer...

donderdag 23 februari 20:00
JD Fryslân akademy - Persoonlijke ontwikkeling - Friesland
vrijdag 24 februari 11:30
Op Weg Naar Het Lagerhuis - Brabant
vrijdag 24 februari 20:00
Maandborrel: Nieuwe leden! - Amsterdam
zaterdag 25 februari 12:45
Afreizen naar de campagne Kick-off! - Amsterdam
zaterdag 25 februari 14:00
Campagne kick-off! - Landelijk
maandag 27 februari 20:00
Zorgen voor Europa? Een Europees zorgstelsel - Utrecht
maandag 27 februari 20:00
Boer zoekt Jonge Democraat (M/V) - Groningen
dinsdag 28 februari 08:25
Excursie NAVO - Rotterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten