Energieveiligheid - in nationaal en internationaal perspectief


When: dinsdag 15 december 2015 20:00 - 22:00
Where: Het Heerenhuis, Spilsluizen 9, Groningen

Op deze avond zullen we energieveiligheid in haar breedste vorm bespreken. Niet alleen de traditionele geopolitieke visie op energieveiligheid, maar ook de rol van innovatie en duurzame energie in de energiemix zal aan bod komen. Nederland is een prominente speler in de Europese energiehandel: een van de grootste gashandelsbedrijven ter wereld, GasTerra, is gevestigd in Groningen en de Nederlandse gasrotonde voorziet een groot deel van West-Europa van gas. Tegelijkertijd wordt door de Groninger Seaport hard gewerkt om een nieuwe Energy Hub te ontwikkelen die deze positie zal versterken.

Nederland wil koploper blijven als gasdoorvoerland en wil daarom ook gebruik maken van Nordstream, de directe noordelijke gasleiding naar Rusland, maar hoe verhoudt deze ambitie zich met de gebeurtenissen in Oekraïne en bijvoorbeeld de boycot na de MH17? En is het eigenlijk wel haalbaar om volledig onafhankelijk te worden van Russisch gas?

We zullen op 15 december stilstaan bij hoe de situatie nu is maar ook hoe ze in de toekomst er uit gaat zien. Om ons op weg te helpen zullen verschillende sprekers hun perspectief op energieveiligheid geven en met elkaar en het publiek in discussie gaan. De sprekers van de avond zijn: Gerald Schotman, de directeur van de Nederlandse Aardgas Maatschappij, Anton Buijs van Gasterra en Theo Smit van Seaports Groningen. 

De avond zal erg interactief zijn met veel ruimte voor vragen, discussie en debat en is open voor alle geïnteresseerde dus kom langs op 15 december in de bovenzaal van het Land van Kokanje!

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Euro-Arab Seminar

Zojuist is de tweede editie van het door de Jonge Democraten georganiseerde Euro-Arab Seminar van start gegaan. 30 jongeren uit vijf Europese en vijf Arabische landen zijn de komende vier dagen sa...

Lees meer...

zaterdag 10 december 11:00
Alexander Pechtold in Overijssel - Overijssel
zaterdag 10 december 12:30
Afdelingscongres Brabant - Brabant
zondag 11 december 11:00
Utrechtse Kaderdag - Utrecht
maandag 12 december 19:45
Motieschrijfavond - Arnhem-Nijmegen
maandag 12 december 20:00
Algemene Afdelingsvergadering - Overijssel
maandag 12 december 20:00
Het energielandschap van de toekomst - Utrecht
dinsdag 13 december 19:30
Algemene afdelings-vergadering - Leiden-Haaglanden
dinsdag 13 december 20:00
Masterclass Politiek & Visie (Onderwerp: Europese politiek Trainer: Jasper van den Hof I ) - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2016 Jonge Democraten