#

Energieveiligheid - in nationaal en internationaal perspectief -

Datum: 15 december 2015 | Tijd: 20:00 - 22:00 | Locatie: Het Heerenhuis, Spilsluizen 9, Groningen

Op deze avond zullen we energieveiligheid in haar breedste vorm bespreken. Niet alleen de traditionele geopolitieke visie op energieveiligheid, maar ook de rol van innovatie en duurzame energie in de energiemix zal aan bod komen. Nederland is een prominente speler in de Europese energiehandel: een van de grootste gashandelsbedrijven ter wereld, GasTerra, is gevestigd in Groningen en de Nederlandse gasrotonde voorziet een groot deel van West-Europa van gas. Tegelijkertijd wordt door de Groninger Seaport hard gewerkt om een nieuwe Energy Hub te ontwikkelen die deze positie zal versterken.

Nederland wil koploper blijven als gasdoorvoerland en wil daarom ook gebruik maken van Nordstream, de directe noordelijke gasleiding naar Rusland, maar hoe verhoudt deze ambitie zich met de gebeurtenissen in Oekraïne en bijvoorbeeld de boycot na de MH17? En is het eigenlijk wel haalbaar om volledig onafhankelijk te worden van Russisch gas?

We zullen op 15 december stilstaan bij hoe de situatie nu is maar ook hoe ze in de toekomst er uit gaat zien. Om ons op weg te helpen zullen verschillende sprekers hun perspectief op energieveiligheid geven en met elkaar en het publiek in discussie gaan. De sprekers van de avond zijn: Gerald Schotman, de directeur van de Nederlandse Aardgas Maatschappij, Anton Buijs van Gasterra en Theo Smit van Seaports Groningen. 

De avond zal erg interactief zijn met veel ruimte voor vragen, discussie en debat en is open voor alle geïnteresseerde dus kom langs op 15 december in de bovenzaal van het Land van Kokanje!

 


« terug naar de agenda