Drieluik: D66 en haar kroonjuwelen - Democratie versus Meritocratie


When: dinsdag 05 juni 2012 20:00 - 23:00
Where: Café de Keyzer (Turftorenstraat 4, Groningen)

LET OP! Locatie gewijzigd!

Op 5 juni aanstaande vindt het tweede deel van de lezingenreeks over democratie en burgerparticipatie plaats. Dit keer kijken we naar het spanningsveld tussen democratie en meritocratie, en in het bijzonder naar de befaamde 'kroonjuwelen' van D66.

Enerzijds bestaat er de wens om het staatsbestel zo in te richten dat iedereen een gelijke stem heeft. Anderzijds dreigt het gevaar van populisme en is het nog maar de vraag of democratie wel zorgt voor de juiste mensen op de juiste plaats. Hoe verhouden de democratische idealen zich tot haar meritocratische tegenhangers?

Over dit onderwerp zullen twee sprekers komen vertellen. Allereerst zal Fleur Gräper, directeur van SER Noord-Nederland en betrokken D66'er ons geheugen komen opfrissen over de befaamde kroonjuwelen van D66. Welk bestuurlijke vernieuwingen waren het ook weer die onze partij al sinds haar oprichting nastreeft en waarom willen wij ook weer zo graag een gekozen burgemeester, districtenstelsel en referendum?

De tweede spreker is Emmy Bergsma, momenteel promovenda aan de Universiteit van Amsterdam op het departement Political Sciences. Zij doet momenteel onderzoek naar de verhoudingen tussen meritocratie en democratie, nu en in het verleden. Zij zal dieper ingaan op de knelpunten tussen meritocratie en democratie en hoe deze opgelost zouden kunnen worden, uiteraard met terugkoppeling naar de situatie in Nederland en de wensen van D66. Na afloop is er natuurlijk weer gelegenheid voor vragen en discussie!

Al met al belooft het wederom een interessante avond te worden waarop we de kans krijgen om eens dieper in te gaan op het gedachtegoed van onze geliefde partij, of voor sommigen om er eens echt goed kennis mee te maken. 5 juni om 19:50 in de Keyzer. Komt allen!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

maandag 25 september 19:45
Springen met Progressievelingen - Arnhem-Nijmegen
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
donderdag 28 september 20:00
In gesprek met de JD werkgroep Onderwijs - Limburg
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten