#

Discussieavond over Geldcreatie -

Datum: 3 februari 2015 | Tijd: 20:00 - 22:00 | Locatie: Cafe de Heffer, Oudebrugsteeg 7 in Amsterdam

Geldcreatie, hoe werkt het en moet er iets veranderen?

Waar komt geld vandaan? Voor veel mensen is dit onbekend, maar het grootste deel van het geld in omloop wordt gecreëerd door commerciële banken. Is dit een goed functionerend systeem of is er een beter alternatief voorhanden?
Vorige week werd in DWDD de start gegeven aan het Burgerinitiatief Ons Geld (http://www.burgerinitiatiefonsgeld.nu/). Deze organisatie heeft al meer dan 60.000 handtekeningen opgehaald en pleit voor publieke geldcreatie. Heeft zij een goed punt of is het onwenselijk de macht van geldschepping aan een overheidsinstantie over te dragen?

Ben je benieuwd hoe het precies zit? Wees erbij op dinsdag 3 februari!
De discussieavond is georganiseerd door de landelijke werkgroep Economie. Avondvoorzitter is Rens van Tilburg, onder andere bekend van de Volkskrant en verbonden aan het Sustainable Finance Lab van de UU.
De gastsprekers waarmee we de discussie aangaan zijn:
Edgar Wortmann (stichting Ons Geld, zusterorganisatie Positive Money)
Mark Sanders (Universiteit Utrecht, D66)
Wim Boonstra (Rabobank, VU)

Tijdens het eerste deel van de avond zullen de gastsprekers hun visie op het huidige systeem en op een eventueel nieuw systeem geven. Het tweede deel van de avond zal in het teken staan van discussie aan de hand van stellingen.

Wil je je alvast voorbereiden? Check deze filmpjes (van :
https://www.youtube.com/watch?v=i3l1oWGgRdo (Wim Boonstra)
https://www.youtube.com/watch?v=01IusDeSPE4 (Positive Money)

Let op: in tegentelling tot wat eerder gecommuniceerd is vindt deze activiteit niet in Cafe P96 plaats, maar in Cafe de Heffer!


« terug naar de agenda