De toekomst van studentenhuisvesting


When: woensdag 17 april 2013 20:00 - 23:59
Where: Cafe de Vier Hereen, Sint Annstraat 259, Nijmegen

Afgelopen herfst bleek uit het nieuwe regeerakkoord dat huren bepaald moesten gaan worden aan de hand van de WOZ-waarde van een gebouw, aldus ook de huren van studentenkamers. Hoera! dachten studenten eerst, maar niet meer toen bleek dat verhuurders als de SSHN in Nijmegen veel geld zouden verliezen als dit zou gebeuren. En dat ze dan niet meer zouden investeren in studentenhuisvesting.

Gelukkig is er afgelopen februari een akkoord gesloten met D66, SGP en de ChristenUnie en is er nu de tijd om een alternatief te bedenken. In een gesprek met Max Derks, directeur van de SSHN in Nijmegen, vragen we hoe zo’n alternatief eruit zou kunnen zien. Wat is belangrijk bij het bepalen van de huur en wie gaat daarover?
Bovendien zijn er op het moment al een aantal plannen voor de bouw van studentenhuizen, maar hoe staat het met die plannen? Welke gaan door, en welke worden (definitief?) opgeschort? Hoe wordt er omgegaan met de wensen van studenten, of met de wensen van omwonenden, die misschien niet zitten te wachten op studenten als nieuwe buren. En, ook niet onbelangrijk nu de woningmarkt op slot zit, hoe zit het met de zogenaamde ‘campuscontracten’? Als studenten na hun afstuderen niet kunnen doorstromen naar een nieuwe woning, omdat deze er niet is, waar moeten ze dan heen?

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten