De duurzaamheidsambities van Amsterdam - een debat met o.a. wethouder Choho


When: dinsdag 28 april 2015 19:30 - 22:00
Where: Café P96, Prinsengracht 96 in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft onlangs haar ‘Agenda Duurzaamheid’ vastgesteld. De speerpunten van deze agenda zijn 20% meer duurzame energie én 20% minder energiegebruik in 2020. Dit wil de gemeente bereiken door het gebruik van zonnepanelen, windturbines, en stadswarmte te stimuleren en vervuilend verkeer uit de stad te weren. Voor meer details zie: http://www.amsterdam.nl/gemeente/volg-beleid/duurzaam-amsterdam/agenda-duurzaamheid/ 

Is deze agenda wel ambitieus genoeg? Of is hij juist onrealistich? Is stadswarmte wel duurzaam genoeg? En is Amsterdam wel uitgerust voor grootschalig uitstootvrij/elektrisch vervoer?

Over deze vragen en meer gaan wij in gesprek met een deskundig panel tijdens een debatavond van de commissie Duurzaamheid op 28 april. Dit panel zal bestaan uit:

  • Wethouder Abdeluheb Choho – als wethouder van Duurzaamheid is hij de eindverantwoordelijke voor de opstelling en implementatie van de ‘Agenda Duurzaamheid’.
  • Michiel Langezaal – medeoprichter van Fastned: een jong, ambitieus bedrijf dat ernaar streeft om een landelijk dekkend netwerk van snelllaadstations voor elektrische auto’s te creëren.
  • Teun Bokhoven – voorzitter van de Duurzame Energie Koepel: de overkoepelende organisatie van de verschillende duurzame energie organisaties in Nederland en al jaren actief in de duurzame energie sector.

De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. 

We hopen jullie daar te zien!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten