De duurzaamheidsambities van Amsterdam - een debat met o.a. wethouder Choho


When: dinsdag 28 april 2015 19:30 - 22:00
Where: Café P96, Prinsengracht 96 in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft onlangs haar ‘Agenda Duurzaamheid’ vastgesteld. De speerpunten van deze agenda zijn 20% meer duurzame energie én 20% minder energiegebruik in 2020. Dit wil de gemeente bereiken door het gebruik van zonnepanelen, windturbines, en stadswarmte te stimuleren en vervuilend verkeer uit de stad te weren. Voor meer details zie: http://www.amsterdam.nl/gemeente/volg-beleid/duurzaam-amsterdam/agenda-duurzaamheid/ 

Is deze agenda wel ambitieus genoeg? Of is hij juist onrealistich? Is stadswarmte wel duurzaam genoeg? En is Amsterdam wel uitgerust voor grootschalig uitstootvrij/elektrisch vervoer?

Over deze vragen en meer gaan wij in gesprek met een deskundig panel tijdens een debatavond van de commissie Duurzaamheid op 28 april. Dit panel zal bestaan uit:

  • Wethouder Abdeluheb Choho – als wethouder van Duurzaamheid is hij de eindverantwoordelijke voor de opstelling en implementatie van de ‘Agenda Duurzaamheid’.
  • Michiel Langezaal – medeoprichter van Fastned: een jong, ambitieus bedrijf dat ernaar streeft om een landelijk dekkend netwerk van snelllaadstations voor elektrische auto’s te creëren.
  • Teun Bokhoven – voorzitter van de Duurzame Energie Koepel: de overkoepelende organisatie van de verschillende duurzame energie organisaties in Nederland en al jaren actief in de duurzame energie sector.

De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. 

We hopen jullie daar te zien!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten