#

De duurzaamheidsambities van Amsterdam - een debat met o.a. wethouder Choho -

Datum: 28 april 2015 | Tijd: 19:30 - 22:00 | Locatie: Café P96, Prinsengracht 96 in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft onlangs haar ‘Agenda Duurzaamheid’ vastgesteld. De speerpunten van deze agenda zijn 20% meer duurzame energie én 20% minder energiegebruik in 2020. Dit wil de gemeente bereiken door het gebruik van zonnepanelen, windturbines, en stadswarmte te stimuleren en vervuilend verkeer uit de stad te weren. Voor meer details zie: http://www.amsterdam.nl/gemeente/volg-beleid/duurzaam-amsterdam/agenda-duurzaamheid/ 

Is deze agenda wel ambitieus genoeg? Of is hij juist onrealistich? Is stadswarmte wel duurzaam genoeg? En is Amsterdam wel uitgerust voor grootschalig uitstootvrij/elektrisch vervoer?

Over deze vragen en meer gaan wij in gesprek met een deskundig panel tijdens een debatavond van de commissie Duurzaamheid op 28 april. Dit panel zal bestaan uit:

  • Wethouder Abdeluheb Choho – als wethouder van Duurzaamheid is hij de eindverantwoordelijke voor de opstelling en implementatie van de ‘Agenda Duurzaamheid’.
  • Michiel Langezaal – medeoprichter van Fastned: een jong, ambitieus bedrijf dat ernaar streeft om een landelijk dekkend netwerk van snelllaadstations voor elektrische auto’s te creëren.
  • Teun Bokhoven – voorzitter van de Duurzame Energie Koepel: de overkoepelende organisatie van de verschillende duurzame energie organisaties in Nederland en al jaren actief in de duurzame energie sector.

De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. 

We hopen jullie daar te zien!


« terug naar de agenda