COM-avond Internationaal: Verkiezingen VN-Veiligheidsraad


When: dinsdag 24 februari 2015 19:30 - 22:00
Where: Cafe de Heffer, Oudebrugsteeg 7 in Amsterdam

De COM-avond van de JD Amsterdam wordt in februari georganiseerd door niemand minder dan de commissie Internationaal. In oktober 2016 zijn er verkiezingen voor een zetel in de VN Veiligheidsraad en Nederland dingt mee naar een plek. Directe tegenstanders zijn Italië en Zweden. De campagne is al van start en zal in de maanden tot de verkiezingen alleen maar intensiveren. Dit is een mooi moment om de Nederlandse buitenlandse politiek nog eens goed te heroverwegen en de belangrijkste speerpunten te formuleren.
Tijdens deze avond zullen twee moderators van de commissie in debat met een medewerker van Buitenlandse Zaken én iemand van Clingendeal. Aan de hand van stellingen polsen we hun mening over allerlei aspecten van de VN, de Veiligheidsraad en de toekomst van internationaal recht en internationale politiek. 

Het tweede uur is interactief van aard. Nadat jullie de nodige kennis hebben opgedaan en goed ingewerkt zijn, gaan jullie in groepjes brainstormen over júllie belangrijkste speerpunt. Uiteindelijk presenteren jullie plan waarin je uitlegt wat volgens jullie het belangrijkste speerpunt van Nederland in deze verkiezingen van de VN-Veiligheidsraad zou moeten zijn. De avond sluiten we vanzelfsprekend af met een gezellige borrel. 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten