COM-avond Internationaal: Verkiezingen VN-Veiligheidsraad


When: dinsdag 24 februari 2015 19:30 - 22:00
Where: Cafe de Heffer, Oudebrugsteeg 7 in Amsterdam

De COM-avond van de JD Amsterdam wordt in februari georganiseerd door niemand minder dan de commissie Internationaal. In oktober 2016 zijn er verkiezingen voor een zetel in de VN Veiligheidsraad en Nederland dingt mee naar een plek. Directe tegenstanders zijn Italië en Zweden. De campagne is al van start en zal in de maanden tot de verkiezingen alleen maar intensiveren. Dit is een mooi moment om de Nederlandse buitenlandse politiek nog eens goed te heroverwegen en de belangrijkste speerpunten te formuleren.
Tijdens deze avond zullen twee moderators van de commissie in debat met een medewerker van Buitenlandse Zaken én iemand van Clingendeal. Aan de hand van stellingen polsen we hun mening over allerlei aspecten van de VN, de Veiligheidsraad en de toekomst van internationaal recht en internationale politiek. 

Het tweede uur is interactief van aard. Nadat jullie de nodige kennis hebben opgedaan en goed ingewerkt zijn, gaan jullie in groepjes brainstormen over júllie belangrijkste speerpunt. Uiteindelijk presenteren jullie plan waarin je uitlegt wat volgens jullie het belangrijkste speerpunt van Nederland in deze verkiezingen van de VN-Veiligheidsraad zou moeten zijn. De avond sluiten we vanzelfsprekend af met een gezellige borrel. 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

donderdag 31 augustus 20:00
Debattraining D-loquentia I - Groningen
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
woensdag 06 september 19:30
Masterclass Rotterdamse politiek - Rotterdam
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten