#

COM-avond Internationaal: Verkiezingen VN-Veiligheidsraad -

Datum: 24 februari 2015 | Tijd: 19:30 - 22:00 | Locatie: Cafe de Heffer, Oudebrugsteeg 7 in Amsterdam

De COM-avond van de JD Amsterdam wordt in februari georganiseerd door niemand minder dan de commissie Internationaal. In oktober 2016 zijn er verkiezingen voor een zetel in de VN Veiligheidsraad en Nederland dingt mee naar een plek. Directe tegenstanders zijn Italië en Zweden. De campagne is al van start en zal in de maanden tot de verkiezingen alleen maar intensiveren. Dit is een mooi moment om de Nederlandse buitenlandse politiek nog eens goed te heroverwegen en de belangrijkste speerpunten te formuleren.
Tijdens deze avond zullen twee moderators van de commissie in debat met een medewerker van Buitenlandse Zaken én iemand van Clingendeal. Aan de hand van stellingen polsen we hun mening over allerlei aspecten van de VN, de Veiligheidsraad en de toekomst van internationaal recht en internationale politiek. 

Het tweede uur is interactief van aard. Nadat jullie de nodige kennis hebben opgedaan en goed ingewerkt zijn, gaan jullie in groepjes brainstormen over júllie belangrijkste speerpunt. Uiteindelijk presenteren jullie plan waarin je uitlegt wat volgens jullie het belangrijkste speerpunt van Nederland in deze verkiezingen van de VN-Veiligheidsraad zou moeten zijn. De avond sluiten we vanzelfsprekend af met een gezellige borrel. 


« terug naar de agenda