COM-avond Internationaal: Verkiezingen VN-Veiligheidsraad


When: dinsdag 24 februari 2015 19:30 - 22:00
Where: Cafe de Heffer, Oudebrugsteeg 7 in Amsterdam

De COM-avond van de JD Amsterdam wordt in februari georganiseerd door niemand minder dan de commissie Internationaal. In oktober 2016 zijn er verkiezingen voor een zetel in de VN Veiligheidsraad en Nederland dingt mee naar een plek. Directe tegenstanders zijn Italië en Zweden. De campagne is al van start en zal in de maanden tot de verkiezingen alleen maar intensiveren. Dit is een mooi moment om de Nederlandse buitenlandse politiek nog eens goed te heroverwegen en de belangrijkste speerpunten te formuleren.
Tijdens deze avond zullen twee moderators van de commissie in debat met een medewerker van Buitenlandse Zaken én iemand van Clingendeal. Aan de hand van stellingen polsen we hun mening over allerlei aspecten van de VN, de Veiligheidsraad en de toekomst van internationaal recht en internationale politiek. 

Het tweede uur is interactief van aard. Nadat jullie de nodige kennis hebben opgedaan en goed ingewerkt zijn, gaan jullie in groepjes brainstormen over júllie belangrijkste speerpunt. Uiteindelijk presenteren jullie plan waarin je uitlegt wat volgens jullie het belangrijkste speerpunt van Nederland in deze verkiezingen van de VN-Veiligheidsraad zou moeten zijn. De avond sluiten we vanzelfsprekend af met een gezellige borrel. 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

maandag 23 oktober 19:45
In discussie over het onderwijscurriculum met de werkgroep onderwijs - Arnhem-Nijmegen
maandag 23 oktober 20:00
Palmolie: vet slim of oliedom - Utrecht
dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten