COM-Avond Duurzaamheid: Het grondstofprobleem van de toekomst


When: donderdag 31 januari 2013 20:00 - 22:00
Where: P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

Belangrijke grondstoffen zullen in de toekomst op raken, de bevolking zal nog even doorgroeien en mensen willen steeds meer welvaart. Dit zorgt voor een probleem en op de COM-avond van de Commissie Duurzaamheid willen wij aandacht besteden aan de oplossing voor het tekort aan grondstoffen in de toekomst.

In het huidige economische model is de laatste fase van een product ‘vernietiging’ maar wanneer de omslag gemaakt wordt naar een circulair economisch model zal deze laatste fase nooit eindigen. In de toekomst zal de focus liggen op het hergebruik van grondstoffen en producten om op die manier te kunnen voldoen aan de groeiende vraag.

Op deze avond zullen twee belangrijke sprekers aanwezig zijn die veel met dit onderwerp te maken hebben. Gerben-Jan Gerbrandy; Europarlementariër voor D66 maakt zich in de politiek sterk voor een grondstof efficient Europa, waarin hij een van de voortrekkers is. Daarnaast komt de bekende econoom Prof. Arnold Heertje langs, die veel boeken geschreven heeft en de laatste jaren betrokken is bij het debat over het verduurzamen van de economie. Dat economie gaat over meer dan alleen geld is een belangrijk standpunt van hem.

In een vraaggesprek met deze twee gasten zullen we het concept circulaire economie flink uitdiepen. Het belooft een leerzame avond te worden!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen
donderdag 14 september 19:30
Overdracht AAV - Amsterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten