#

COM-Avond Duurzaamheid: Het grondstofprobleem van de toekomst -

Datum: 31 januari 2013 | Tijd: 20:00 - 22:00 | Locatie: P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

Belangrijke grondstoffen zullen in de toekomst op raken, de bevolking zal nog even doorgroeien en mensen willen steeds meer welvaart. Dit zorgt voor een probleem en op de COM-avond van de Commissie Duurzaamheid willen wij aandacht besteden aan de oplossing voor het tekort aan grondstoffen in de toekomst.

In het huidige economische model is de laatste fase van een product ‘vernietiging’ maar wanneer de omslag gemaakt wordt naar een circulair economisch model zal deze laatste fase nooit eindigen. In de toekomst zal de focus liggen op het hergebruik van grondstoffen en producten om op die manier te kunnen voldoen aan de groeiende vraag.

Op deze avond zullen twee belangrijke sprekers aanwezig zijn die veel met dit onderwerp te maken hebben. Gerben-Jan Gerbrandy; Europarlementariër voor D66 maakt zich in de politiek sterk voor een grondstof efficient Europa, waarin hij een van de voortrekkers is. Daarnaast komt de bekende econoom Prof. Arnold Heertje langs, die veel boeken geschreven heeft en de laatste jaren betrokken is bij het debat over het verduurzamen van de economie. Dat economie gaat over meer dan alleen geld is een belangrijk standpunt van hem.

In een vraaggesprek met deze twee gasten zullen we het concept circulaire economie flink uitdiepen. Het belooft een leerzame avond te worden!


« terug naar de agenda