COM-Avond Duurzaamheid: Het grondstofprobleem van de toekomst


When: donderdag 31 januari 2013 20:00 - 22:00
Where: P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

Belangrijke grondstoffen zullen in de toekomst op raken, de bevolking zal nog even doorgroeien en mensen willen steeds meer welvaart. Dit zorgt voor een probleem en op de COM-avond van de Commissie Duurzaamheid willen wij aandacht besteden aan de oplossing voor het tekort aan grondstoffen in de toekomst.

In het huidige economische model is de laatste fase van een product ‘vernietiging’ maar wanneer de omslag gemaakt wordt naar een circulair economisch model zal deze laatste fase nooit eindigen. In de toekomst zal de focus liggen op het hergebruik van grondstoffen en producten om op die manier te kunnen voldoen aan de groeiende vraag.

Op deze avond zullen twee belangrijke sprekers aanwezig zijn die veel met dit onderwerp te maken hebben. Gerben-Jan Gerbrandy; Europarlementariër voor D66 maakt zich in de politiek sterk voor een grondstof efficient Europa, waarin hij een van de voortrekkers is. Daarnaast komt de bekende econoom Prof. Arnold Heertje langs, die veel boeken geschreven heeft en de laatste jaren betrokken is bij het debat over het verduurzamen van de economie. Dat economie gaat over meer dan alleen geld is een belangrijk standpunt van hem.

In een vraaggesprek met deze twee gasten zullen we het concept circulaire economie flink uitdiepen. Het belooft een leerzame avond te worden!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

« Back to calendar

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

woensdag 22 november 20:00
Het Bourgondisch Debat - Brabant
woensdag 22 november 20:00
Venezuela - Rotterdam
vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten