#

COM-Avond Diversiteit en Participatie: Stel je valt op mannen -

Datum: 13 december 2011 | Tijd: 20:00 - 23:59 | Locatie: P96, Prinsengracht 96, Amsterdam

Onbewuste vooroordelen. Vaak denken we in hokjes, zonder dat we daar kwade bedoelingen mee hebben of we ons er zelfs maar bewust van zijn. Want dat is in het dagelijks leven toch handig, en misschien zelfs wel natuurlijk? Het woord 'vooroordelen' heeft een negatieve bijklank, maar zijn deze vooroordelen wel zo slecht? Bieden ze niet juist een praktisch handvat in ons dagelijks leven? Of leiden onbewuste vooroordelen toch vooral tot discriminatie en uiteindelijk zelfs tot vervreemding in onze samenleving?

De COM-avond 'Stel, je valt op mannen' is een avond over deze vragen, over vooroordelen en vervreemding. We starten met een workshop van Nadia Martosatiman-Laiti (Rona trainingen) over omgaan met multiculturalisme en diversiteit. Nadat Jurriaan Omlo (promovendus en onderzoeker bij MOVISIE) daarna een inspirerende korte lezing geeft over het politieke integratiedebat kan de discussie losbarsten.

Wil jij je licht laten schijnen over vraagstukken rond diversiteit en participatie? Denk je dat je in Amsterdam prima kunt integreren zonder Nederlands te spreken, of dat anoniem solliciteren een goede oplossing is tegen discriminatie? Kom dan meepraten op 13 december om 20.00 uur in P96 tijdens deze COM-avond over vooroordelen en vervreemding!


« terug naar de agenda