#

Algemene Afdelingsvergadering en Welkomstborrel -

Datum: 4 september 2012 | Tijd: 20:00 - 22:30 | Locatie: Café Wolthoorn&Co.

Dinsdag 4 september is het zover: het bestuur van de tweede helft van 2012 wordt ingeslagen! Ben je benieuwd naar de nieuwe gekandideerden voor Commissaris Politiek en Commissaris Promotie, kom dan naar de AAV van 20.00 tot 21.00.
Daarnaast hebben we ook een (welkomst)borrel voor de oude en natuurlijk nieuwe leden van 21.00 tot 23.00.

Laten we met z'n allen een prachtig nieuw politiek jaar inluiden!

Kandidaten die nog kiesbaar zijn:

Kirsten Overkamp (Commissaris Politiek)

Ik, Kirsten Overkamp, ben derdejaars student in Groningen. Nadat ik mijn gymnasium in Groenlo
(in de Achterhoek) had afgerond, vertrok ik naar Groningen om IB/IO te gaan studeren. Na één
jaar besloot ik echter over te stappen naar Klassieke Talen en dus begin ik nu aan het tweede
jaar van mijn bachelor.

Op de middelbare school ontwikkelde ik mijn interesse voor politiek door
deelname aan het Model Europees Parlement in Arnhem. Mijn avontuur met het MEP begon
toen ik in de vierde klas zat, in 2008, en had een nasleep van een paar jaar doordat ik na de
regionale conferentie door mocht naar de nationale conferentie in Den Haag. Daarna zat ik ook in
de organisatiecommissie voor MEP regionaal 2009 en was ik voorzitter op zowel de regionale als
nationale conferentie. Tijdens mijn eerste ervaringen met deze politieke conferenties ontwikkelde ik
mijn debatvaardigheden, organisatorische kwaliteiten en vooral ook bewustzijn van het belang van
Europa.

Toen ik begon te studeren werd ik lid bij GDS Kalliope en naast debatteren deed ik daar ook
een aantal commissies. Ook was ik tot oktober jl. lid van de commissie Youth and Sobibor, waarin
ik me met de andere commissieleden bezighield met radicalisering. Nu ben ik toe aan een nieuwe
uitdaging en wil ik me graag zoveel mogelijk inzetten bij de JD Groningen.

Dus solliciteer ik voor de functie van Commissaris Politiek. Het lijkt me erg leuk om bezig te gaan met de politieke ontwikkeling van de JD en daarbij passende bijeenkomsten te bedenken voor een breed (JD-)publiek. Ik kan niet wachten om samen met het bestuur mooie activiteiten neer te zetten.

Marijn van Bronkhorst (Commissaris Promotie)

Beste Democraten,

 Mijn naam is Marijn van Bronkhorst. Veel van jullie zullen me nog niet kennen, want ik ben pas sinds april lid van de Jonge Democraten. Een voorstelrondje is dus wel op zijn plaats!

Ik studeer nu vier jaar aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ik begon mijn studententijd (na een geweldige KEI-week) met de studie Rechtsgeleerdheid. Na een jaar bleek deze studie echter niet genoeg uitdaging te bieden en ben ik daarnaast met de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen begonnen. Dat bleek goed te bevallen. Ik hoop dit jaar dan ook mijn Bachelor CIW af te ronden. Vooral Marketing en PR hebben hierin mijn interesse. Gelukkig geeft mijn studie veel mogelijkheden om me op deze gebieden te specialiseren. Naast mijn studie ben ik werkzaam bij de bioscoop Pathé en neem ik zitting in de Raad van Advies van mijn opleiding.

 Bij de Jonge Democraten werd ik eigenlijk vooral door nieuwsgierigheid lid. Politiek heb ik altijd interessant gevonden, maar een debateerder in hart en nieren ben ik niet. Toch merk ik dat nu ik lid ben en al enkele activiteiten heb meegemaakt, ik steeds meer felle discussies met vrienden aanga. Het enthousiasme waarmee een aantal van jullie over onderwerpen discussiëren werkt aanstekelijk!

 Ik stel mezelf bij deze graag kandidaat voor de functie Commissaris Promotie. Samen met Hannelore heb ik een erg leuke tijd gehad bij het organiseren van de promotieactiviteiten in de KEI-week. Bovendien ligt de functie in het verlengde van mijn opleiding. Ik denk dan ook de kennis vanuit mijn opleiding hiervoor goed te kunnen gebruiken. Commissaris Promotie lijkt me een uitdagende en heel erg leuke functie en ik zie dan ook met veel enthousiasme de komende periode tegemoet!

Daan Timmer (Algemeen Bestuurslid)

Ik ben Daan Timmer, en nu tweedejaars student in Groningen. Na mijn VWO te hebben afgerond begon ik vorig jaar aan de RUG met een studie Rechten, maar ben nu begonnen aan de studie Economics en Business Economics. Naast mijn studie werk ik met veel plezier bij Pepperminds, waar ik voor de Volkskrant sta.

Al geruime tijd ben ik lid van de Jonge Democraten, inmiddels bijna vijf jaar(!).  Mijn politieke interesse was er dus al vrij vroeg, en die werd er alleen maar meer op toen ik meedeed aan Model European Parliament in Noord-Brabant in 2009. Ik werk lid op mijn vijftiende, en ben sinds die tijd ook de meeste congressen af geweest. Sinds vorig jaar ben ik ook in een afdeling actief, en heb het afgelopen halfjaar ook in het bestuur gezeten als Secretaris.

Als Algemeen Bestuurslid wil ik het Afdelingsbestuur versterken door mij bezig te houden met organiseren van activiteiten, uitnodigen van sprekers en dat soort dingen. Verder wil ik me graag bezighouden met het werken aan een congresvoorstel om het Zomercongres komende keer in Groningen te houden. Ik heb ervaring met het werken aan zo’n voorstel, omdat ik ook heb gewerkt aan ons vorige congresvoorstel, dat toen ging naar Rotterdam. Organiseren van dit soort evenementen is iets wat ik erg leuk vind om te doen.
Verder wil ik de rest van het bestuur steunen in wat er ook nodig mag zijn. Of dit nu de website is, het regelen van een locatie of spreker, het ontwerpen van promotiemateriaal; you name it!« terug naar de agenda