Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JD Utrecht – De Amerikaanse verkiezingen

In het kort

9 november 2020 om 20:00 22:00

Tickets

Beschrijving

Op dinsdag 3 november is het zover! Dan staan de 59e presidentsverkiezing in de Verenigde Staten op het programma. Wordt Donald Trump herkozen, of zal hij toch het stokje moeten overdragen aan zijn tegenkandidaat Joe Biden?
 
Op maandag 9 november organiseren Team Noord-Amerika en de Werkgroep Internationaal een avond die in het teken zal staan van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. We zullen dieper ingaan op en discussiëren over de (voorlopige) uitslagen en de achtergrond hiervan.
Dit zullen we doen met een drietal genodigden, namelijk Willem Post, Ruud Janssens en Henne Schuwer:
– Willem Post is historicus en Amerika-deskundige. Hij houdt zich al jarenlang druk bezig met de Amerikaanse politiek. Afgelopen najaar verscheen zijn boek ‘Van Arena naar Witte Huis’, waarin hij een uniek kijkje geeft in het Amerikaanse verkiezingensspektakel.
– Ruud Janssens is historicus en hoogleraar Amerikanistiek aan de UvA. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar en gepubliceerd over de Amerikaanse geschiedenis en de Amerikaanse politiek.
– Henne Schuwer was van 2015 tot 2019 de Nederlandse ambassadeur in Washington. Hij heeft twee jaar lang het presidentschap van Obama respectievelijk Trump van dichtbij mogen meemaken.
 
Het belooft een interessante avond te worden. Zorg dat je erbij bent!