Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JD A-N Het Europese Migratiepact met werkgroep BuZa

In het kort

7 december om 19:30 21:30

Tickets

Beschrijving

Dit jaar werd het nieuwe Europese migratiepact vol verwachting gepresenteerd. Zal dit dan eindelijk een einde maken aan overvolle vluchtelingenkampen als Moria? Zullen de EU-lidstaten nu dan toch de neuzen dezelfde kant op krijgen? Commissievoorzitter Von der Leyen noemt het nieuwe pact in elk geval een goede balans tussen solidariteit en verantwoordelijkheid.

De meningen hierover zijn echter verdeeld en de verwachtingen lopen sterk uiteen. Een uitstekend onderwerp dus om eens inhoudelijk te belichten en vanuit verschillende invalshoeken te verkennen! Op maandagavond 7 december organiseert de werkgroep Buitenlandse Zaken hier dan ook een paneldiscussie over, waarin we drie uitgesproken personen met kennis ter zake de kans bieden ons te verrijken met hun kijk op dit thema.

De eerste spreker die we onthullen is Bob van Dillen (senior migration advisor bij hulporganisatie Cordaid). De rest volgt binnenkort! Het belooft een interessante, prikkelende avond te worden met genoeg ruimte voor debat en een goede manier om kennis te maken met het onderwerp. We zien jullie graag (online) op 7 december!

Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Inloop vanaf half acht, 20u begin activiteit.

Locatie: Digitaal, via Zoom. Zoomlink komt op Facebook, de groepsapp of vraag een bestuurslid om de link.