Commissies en Teams

Commissies en Teams

Als je lid bent van de Jonge Democraten is er van alles te doen! Naast het bezoeken van de vele activiteiten en weekenden kan je ook zelf meedenken in een Politiek Inhoudelijke Werkgroep, je kan actief worden bij een afdeling of een van de onderstaande teams of een inspirerend opinieartikel schrijven voor het verenigingsblad de DEMO. Kortom, er zijn veel mogelijkheden om actief te worden bij de Jonge Democraten!

Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden. De JD start daarnaast regelmatig projecten waar je een actieve rol in kan spelen. Houd deze pagina dus goed in de gaten voor nieuwe mogelijkheden.

Afdelingen

De Jonge Democraten zijn veel meer dan een landelijke Politieke Jongerenorganisatie en hebben tien lokale afdelingen, die het hart van de vereniging vormen. Zij organiseren iedere maand talloze activiteiten bij jou in de buurt. De activiteiten variëren van inhoudelijke avonden met debatten en trainingen tot gezellige borrels. Verderop onze website vind je meer informatie over de afdeling waar jij toe behoort!

Portefeuillehouders & Werkgroepen

De JD buigt zich over verschillende politiek-inhoudelijke thema's. De politiek bijhouden is een verantwoordelijkheid van het LB en de afdeling, maar veel handen maken licht werk. Zeker als deze handen veel verstand hebben van zaken. De twaalf portefeuillehouders zijn de ogen en oren van de JD op hun eigen beleidsterrein, en ondersteunen de besturen in de voorbereiding van debatten en artikelen. Ook gaan ze soms zelf op stap om de JD te vertegenwoordigen.

Waar de portefeuillehouder de besturen ondersteunt, ondersteunt de werkgroep de portefeuillehouder. Onder zijn of haar hoede kunnen geïnteresseerde JD’'ers hun energie investeren in het verdiepen of verbreden van de mening van de JD op hun beleidsterrein. Samen bereiden ze resoluties,moties en andere plannen voor, organiseren ze inhoudelijke activiteiten voor andere leden (met de afdelingsbesturen), of gaan ze op bezoek om zich verder te specialiseren.

Wil jij je graag bezighouden met een bepaald onderwerp of wil je weten welke werkgroepen er zoal allemaal zijn? Via deze pagina kun je kennismaken met onze portefeuillehouders en werkgroepen!

Internationaal

Er zijn verschillende werkgroepen die zich bezig houden met alle internationale aspecten van de vereniging. Zo volgen zij niet alleen de internationale politieke ontwikkelingen, maar zijn ze zelf actief met projecten over de hele wereld en participeren zij in vele internationale seminars en congressen.

Ook jij kunt internationaal actief worden, bijvoorbeeld door mee te gaan op een internationale reis, deel te nemen aan een congres of seminar of door lid te worden van één van onze internationale teams, die zich bezighouden met een bepaald onderwerp of een bepaalde regio. Interesse? Kijk dan snel op de website van JD Internationaal om te zien wat de mogelijkheden zijn!

Congresteam

Het Congres is de grootste landelijke activiteit van de Jonge Democraten en wordt ieder half jaar in een andere afdeling georganiseerd. De afdeling stelt samen met het Landelijk Bestuur een congresteam samen. Dit team zal een half jaar lang kei hard werken zodat iedereen weer van een zorgeloos congres kan genieten. Het team zorgt voor passende sprekers, congreszalen, slaaplocaties, diners, feest, informatievoorziening en nog veel meer!

Creatief Team

Het Creatief Team bestaat uit een groep JD'ers die zich met 'creatieve zaken' bezighouden. Vormgeven, teksten schrijven en photoshoppen worden onder andere door dit team uitgevoerd. Naast het uitvoeren van taken, bedenkt het team ook uit eigen initatief creatieve projecten en kan het team helpen bij het ondersteunen van afdelingen. Heb jij een creatieve vaardigheid en lijkt het jou leuk om bij het team te komen? Stuur dan een mailtje naar promotie@jd.nl

Introteam

Enkele keren per jaar organiseren de Jonge Democraten een introductiemoment. Op deze manier kunnen nieuwe leden ontdekken wat de Jonge Democraten allemaal doen en wat je als nieuw lid kan gaan doen. Ieder weekend zullen er ook veel afdelingsbesturen en commissies aanwezig zijn om nieuwe leden enthousiast te maken. Het is dus van essentieel belang dat de inhoud van de introductieweekenden gevarieerd zijn en van hoog niveau. Om dit te garandereren bestaat het introteam! Dit team zet een gaaf weekend neer, maar heeft het ook gewoon heel erg gezellig onderling. Het is dus een ideale mogelijkheid om als lid van het introteam de Jonge Democraten beter te leren kennen op landelijk niveau en om natuurlijk een hele leuke tijd te hebben.

Binnenkort gaan we weer op zoek naar leden die de introductiedag gaan organiseren, dus houd de website in de gaten!

DEMO

Periodiek valt het verenigingsblad DEMO bij de Jonge Democraten op de deurmat. In dit ledenblad komen opinieartikelen van leden aan bod, interviews met bekende politici, recensies en columns. Als lid ontvang je DEMO automatisch thuis maar je kunt de uitgaven ook online teruglezen. 

Lijkt het jou leuk om een keer een artikel te schrijven voor de DEMO? Of wil je weten of je op een ander vlak, bijvoorbeeld fotografie of vormgeving, kunt bijdragen? Neem dan contact op met de redactie via demo@jongedemocraten.nl!

ICT Team

Zonder het ICT Team geen website en geen e-mail. Daarom is het ICT Team één van de belangrijkste team binnen de vereniging. Drie keer per jaar heeft het team een zogenaamde hackaton waarin een weekend lang aan grote ICT-projecten wordt gewerkt, in de tussentijd lossen ze kleinere technische problemen op. Lijkt jou dit wel wat? Heb jij verstand van ICT of bijvoorbeeld van het maken van websites en heb je zin en tijd om het ICT Team te ondersteunen neem dan contact op met de secretaris via secretaris@jongedemocraten.nl.

Kascommissie

De kascommissie controleert de financiën van de vereniging en heeft daarover geregeld contact met de Landelijk Penningmeester. Gecontroleerd wordt of het Landelijk Bestuur uitgaven doet zoals afgesproken en begroot. Ook geeft de KasCo advies aan het Landelijk Bestuur omtrent financiële zaken.

Voor de continuïteit is de KasCo dus van groot belang. Voor vragen kan je terecht bij penningmeester@jongedemocraten.nl.

Contact

Heb je nog meer vragen? Of wil je graag eerst kennis maken met de Jonge Democraten voordat je definitief lid wordt? Kom dan geheel vrijblijvend een keer langs bij een van onze activiteiten of neem contact op via info@jongedemocraten.nl.

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten