Sinds de Tweede Kamerverkiezingen hebben wij ontzettend veel nieuwe leden mogen ontvangen, dit is ontzettend leuk. De Jonge Democraten Groningen heeft daarom een aantal nieuwe commissies opgezet zodat je direct actief kunt worden bij de leukste afdeling van de JD. Als commissielid in een politieke commissie bepaal je samen met andere commissieleden de lokale politieke lijn van de afdeling Groningen. Je denkt samen na over actuele kwesties, vergadert, organiseert activiteiten, maar alles is heel vrijblijvend. Je bent van harte welkom om mee te luisteren, maar vooral ook om mee te praten en je eigen mening te laten horen! Interesse in een onderwerp is het enige dat je nodig hebt. Enthousiast? Lees hieronder verder voor welke commissies je je kunt aanmelden!

Commissie Duurzaamheid
Wat kunnen we als individu doen op het gebied van duurzaamheid? Hoe duurzaam zijn we nou echt en wat kunnen wij als JD doen om dit te verbeteren? Binnen de commissie duurzaamheid wordt er nagedacht over al deze vragen en meer! Vind jij het dus leuk om dit soort kwesties te bespreken? Wil je meebepalen hoe de JD Groningen zich uitspreekt over lokale duurzaamheidskwesties? Of vind je het leuk om activiteiten te organiseren over duurzaamheid. Sluit dan aan! 

Commissie internationaal
Houd jij je bezig met internationale kwesties? Volg je altijd het buitenlandse nieuws of ben je een echte Eurofiel? En vind je het leuk om in contact op te nemen met buitenlandse politieke jongeren? Dan is de commissie internationaal voor jou! 

Elk jaar gaan we met de afdeling op reis om andere politieke jongeren te bezoeken en meer te leren. De commissie houdt zich bezig met het organiseren van deze zogenoemde twinning, maar ook met het organiseren van andere internationale activiteiten voor de JD Groningen. Lijkt dit je leuk? Kom dan vooral een keertje mee vergaderen!

Politieke Werkgroep
Wil jij meer leren over politiek en hoe jouw mening gehoord kan worden? Kom dan bij onze politieke commissie!
Binnen de commissie kun je van alles doen; of het nu het regionaal politiek programma bekritiseren is of de stem van de JD laten horen in de media. Sluit je aan bij de werkgroep en ga samen in gesprek over de onderwerpen die jij interessant vindt. Denk bijvoorbeeld samen over politieke voorstellen die namens de afdeling ingediend kunnen worden op het Landelijke Congres. Politieke junkie? Doe mee!

Creatief team
Ben jij al creatief of wil je juist meer leren over het maken van gave Instagram- en Facebook berichten of TikTok-filmpjes? Sluit je dan aan bij het Creatief Team. Het Creatief Team bestaat hopelijk heel binnenkort uit een groep Groningse JD’ers die zich met ‘creatieve zaken’ bezighouden. Vormgeven, teksten schrijven en photoshoppen worden onder andere door dit team uitgevoerd. Samen ga je lekker aan de slag om de JD Groningen nog beter op de kaart te zetten. Doe je mee?

Lijkt een van deze commissies je wel wat? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar voorzitter.groningen@jongedemocraten.nl en laat ons weten waar jij je bij wilt aansluiten. Enthousiasme is het enige dat je hiervoor nodig hebt.