#

Word jij een van de nieuwe ambassadeurs van FemDem? 

10 Jan 2018

#

FemDem is hét diversiteitsnetwerk van de Jonge Democraten waar vrouwen én mannen samen komen om de positie van vrouwen binnen de JD te versterken. Hier hebben we jullie hulp bij nodig!

FemDem is een netwerk. Het draait om het maken en zoeken van verbinding tussen leden. De leden zijn dan ook degenen die bepalen waar het netwerk mee bezig gaat en hoe dit vorm krijgt. Vooralsnog begint FemDem op nationaal niveau vorm te krijgen, door bijvoorbeeld het organiseren van maandelijkse borrels in verschillende steden (Zondag met FemDem), het aanbieden van een mentorprogramma in samenwerking met het Els Borst Netwerk en een column in de DEMO. Maar, om echt verandering te brengen zijn afdelingen en werkgroepen natuurlijk het belangrijkst! Binnen de afdelingen komen namelijk de meeste leden wekelijks samen, en ook werkgroepen komen vaak bijeen. Veel JD'ers  beginnen hun politieke carrière op lokaal niveau en daar begint ook de werving van vrouwen voor de JD. Daarom zoeken wij FemDem-ambassadeurs! Zij zoeken de verbinding tussen FemDem en de afdeling, en bevorderen daar vrouwenparticipatie. 

Wat houdt het ambassadeurschap precies in? Onze ambassadeurs gaan actief het gesprek aan over vrouwenparticipatie en diversiteit aan binnen hun afdeling, werkgroep of team. Ambassadeurs durven dit gesprek aan te gaan, staan sterk in hun schoenen, hebben affiniteit met het onderwerp diversiteit en zijn geregeld op JD-activiteiten te vinden. De ambassadeurs houden ons scherp: zodat iedereen de kans krijgt om mee te doen, te leren over het sociaal-liberalisme en nieuwe vaardigheden op te doen. Dit kunnen ambassadeurs bijvoorbeeld doen door EmpowerDem te organiseren. Afgelopen december was de eerste editie in Rotterdam erg succesvol! EmpowerDem is een activiteit, waarbij het FemDem-bestuur samen met de lokale ambassadeur een avond bij jouw afdeling/werkgroep organiseren, dat zich richt op diversiteit. Elke editie kan anders zijn op basis van de behoefte van de afdeling: de ambassadeurs bepalen dus de insteek! We hopen dit de komende periode nog veel vaker organiseren! Daarnaast heb je als ambassadeur alle ruimte voor eigen initiatieven en ideëen, uiteraard met ondersteuning van het FemDem-bestuur.

Ons doel is binnen binnen elke afdeling of werkgroep, een ambassadeur te vinden. Hoewel we nu al een mooie groep ambassadeurs hebben, zijn wij op zoek ​naar meer ambassadeurs! Ben jij of ken jij iemand die interesse heeft om ambassadeur van FemDem te worden? Iedereen is welkom! Stuur een mailtje naar femdem@jd.nl en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Categorie: Vacatures Weblog