Blogpost

Waren alle asielzoekers maar als Mauro

Mauro wordt waarschijnlijk na uitzetting uit Nederland direct opgenomen in de van Dale. Deze jongen heeft zoveel stof doen opwaaien, dat hij is komen te staan voor het onmenselijke gezicht van onze regering.

 

 

Als kind naar Nederland gekomen is hij jaren aan het lijntje gehouden. Hij spreekt perfect Nederlands, sport en studeert, en is al met al perfect ingeburgerd. Niet alleen ‘doet hij mee’, hij draagt ook iets bij aan onze samenleving als geheel. Na acht jaar is het gewekte vertrouwen bij Mauro zo groot, dat het onrechtvaardig is hem terug te sturen naar een land dat hij zich amper kan herinneren.

 

Ondanks dat stelt Gerd Leers met een ‘computer says no’-mentaliteit dat hij het land moet verlaten. De wet moet gehandhaafd worden, en een precedentwerking moet voorkomen worden. Wat Leers niet vermeld is dat er in de wet letterlijk geschreven staat dat hij een uitzondering mag maken, en dat de groep die op Mauro lijkt helemaal niet zo groot is als hij doet voorkomen.

 

Hopelijk komt het ministerie tot inkeer, ziet het de zwakte van haar eigen argumenten in, en krijgt Mauro het plekje in onze samenleving dat na jaren hij verdiend heeft.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland
woensdag 06 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
woensdag 20 september 20:00
Biesboschbattle - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten