Blogpost

Waren alle asielzoekers maar als Mauro

Mauro wordt waarschijnlijk na uitzetting uit Nederland direct opgenomen in de van Dale. Deze jongen heeft zoveel stof doen opwaaien, dat hij is komen te staan voor het onmenselijke gezicht van onze regering.

 

 

Als kind naar Nederland gekomen is hij jaren aan het lijntje gehouden. Hij spreekt perfect Nederlands, sport en studeert, en is al met al perfect ingeburgerd. Niet alleen ‘doet hij mee’, hij draagt ook iets bij aan onze samenleving als geheel. Na acht jaar is het gewekte vertrouwen bij Mauro zo groot, dat het onrechtvaardig is hem terug te sturen naar een land dat hij zich amper kan herinneren.

 

Ondanks dat stelt Gerd Leers met een ‘computer says no’-mentaliteit dat hij het land moet verlaten. De wet moet gehandhaafd worden, en een precedentwerking moet voorkomen worden. Wat Leers niet vermeld is dat er in de wet letterlijk geschreven staat dat hij een uitzondering mag maken, en dat de groep die op Mauro lijkt helemaal niet zo groot is als hij doet voorkomen.

 

Hopelijk komt het ministerie tot inkeer, ziet het de zwakte van haar eigen argumenten in, en krijgt Mauro het plekje in onze samenleving dat na jaren hij verdiend heeft.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen
vrijdag 27 oktober 17:00
Maandelijkse borrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 27 oktober 20:00
BBBBB Amsterdam - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten