Blogpost

Waren alle asielzoekers maar als Mauro

Mauro wordt waarschijnlijk na uitzetting uit Nederland direct opgenomen in de van Dale. Deze jongen heeft zoveel stof doen opwaaien, dat hij is komen te staan voor het onmenselijke gezicht van onze regering.

 

 

Als kind naar Nederland gekomen is hij jaren aan het lijntje gehouden. Hij spreekt perfect Nederlands, sport en studeert, en is al met al perfect ingeburgerd. Niet alleen ‘doet hij mee’, hij draagt ook iets bij aan onze samenleving als geheel. Na acht jaar is het gewekte vertrouwen bij Mauro zo groot, dat het onrechtvaardig is hem terug te sturen naar een land dat hij zich amper kan herinneren.

 

Ondanks dat stelt Gerd Leers met een ‘computer says no’-mentaliteit dat hij het land moet verlaten. De wet moet gehandhaafd worden, en een precedentwerking moet voorkomen worden. Wat Leers niet vermeld is dat er in de wet letterlijk geschreven staat dat hij een uitzondering mag maken, en dat de groep die op Mauro lijkt helemaal niet zo groot is als hij doet voorkomen.

 

Hopelijk komt het ministerie tot inkeer, ziet het de zwakte van haar eigen argumenten in, en krijgt Mauro het plekje in onze samenleving dat na jaren hij verdiend heeft.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

maandag 01 mei 19:45
Een avond over de Franse verkiezingen: Wie komt er aan de macht? - Arnhem-Nijmegen
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam
woensdag 03 mei 19:30
Politieke Algemene Afdelingsvergadering - Leiden-Haaglanden
woensdag 03 mei 20:00
Nieuweledenavond - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten