#

Voorzitter Jonge Democraten spreekt D66 congres toe

08 Jan 2008

Den Haag – Aanstaande zaterdag 17 november vindt in Nijmegen het congres van D66 plaats. Floris Kreiken, voorzitter van de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66, zal de daar aanwezige leden toespreken. Jonge Democraten zien kansen voor D66 maar roepen de partij op een tandje bij te zetten. D66 moet zich op een open en constructieve wijze bezig houden met die thema’s, die nu onder druk staan, zoals vrijheid, privacy en de toekomst.

Het komend jaar moet wat de Jonge Democraten betreft met name Europa centraal komen te staan. “De focus ligt in Nederland niet meer op wat we met Europa kunnen doen, maar wat Europa vooral niet mag doen.” “Over anderhalf jaar zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement, en D66 zal echt een tandje moeten bijzetten om de afvaardiging in Europa te behouden.” aldus Kreiken

Naast Europa vragen de Jonge Democraten ook aandacht voor de volgende generatie. Floris Kreiken: “De woningmarkt zit op slot, Nederland vergrijst en wij zijn straks het kind van de rekening.”

Categorie: Persberichten