Blogpost

SNC en Congresvoorzitters

Op 3 en 4 februari zal de 79ste Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Jonge Democraten plaatsvinden in Enschede. Voor dit congres is het Landelijk Bestuur op zoek naar vier congresvoorzitters en acht of negen leden voor de Stem- en Notulencommissie!

Congresvoorzitters (CVZ)
Om alles in goede banen te leiden zijn er voor dit politiek congres vier congresvoorzitters. nodig. Als congresvoorzitter heb je een zeer belangrijke functie; je moet goed kunnen luisteren, anticiperen, op tijd kunnen ingrijpen en de discussie soepel laten verlopen. Ook wordt er grondige kennis van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement verwacht en is goede kennis van de vereniging noodzakelijk.

De congresvoorzitters worden begeleid door de Landelijk Secretaris en het Bestuurslid Organisatie en Scholing, en beslissen samen met het Landelijk Bestuurslid Politiek over de volgorde van de agenda van de ALV. De deadline voor sollicitaties voor congresvoorzittersschap is 23 december. Congresvoorzitters kunnen gratis deelnemen aan het congres (mits ze de goedkoopste opties kiezen).

Stem- en notulencommissie (SNC)
De Stem- en Notulencommissie houdt zich bezig met – zoals de naam al verraadt –het tellen van de stemmen en notuleren tijdens het congres. Na het congres ben je ook mede-verantwoordelijk voor de goede afwikkeling van de notulen. Zonder jou kan er niet gestemd worden en is er dus geen congres mogelijk! Het is belangrijk dat je precies te werk gaat en weet wat er in de zaal gebeurt. Voorafgaand aan het congres krijg je een prep-cursus SNC zodat je precies weet wat er in welke situatie van je verwacht wordt.

De leden van de Stem- en Notulencommissie worden ook begeleid door de Secretaris. De deadline voor sollicitaties voor de Stem- en Notulencommissie is ook 23 december. Als SNC'ers kunnen ook gratis deelnemen aan het congres (wederom de goedkoopste opties).

Alle sollicitaties dienen gestuurd te worden naar Pauline Gerth van Wijk op secretaris@jd.nl. Met haar kun je ook contact opnemen voor meer informatie.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten