#

Vacature portefeuillehouder Europese Unie

02 Jul 2020

Portefeuillehouders zitten een landelijke politiek-inhoudelijke werkgroep voor en hebben kennis van en interesse in het thema van hun werkgroep. Zij adviseren het Landelijk Bestuur over de te voeren politieke lijn, schrijven opiniestukken en gaan met leden de discussie aan over thema’s die aan hun portefeuille zijn gerelateerd.

De werkgroep Europese Unie is actief op een breed aantal onderwerpen. De werkgroep Europese Unie kijkt verder dan de vraag of een Federaal Europa wenselijk is en ontwikkelt een roadmap die niet alleen een visie op de toekomst van de Europese Unie weergeeft, maar ook de mogelijke route beschrijft. Zo kijken ze ook naar de democratisering en de bestuurlijke inrichting van de Europese Unie.

Wat de werkgroep Europese Unie precies doet wordt door de werkgroepleden en de portefeuillehouder zelf bepaald. Denk bijvoorbeeld aan het discussiëren over actualiteiten, het schrijven van opiniestukken of het organiseren van een toffe activiteit. Lijkt het je leuk om mee te denken over hoe de Europese Unie vorm gegeven zou moeten worden, of heb je een idee waarvan je vindt dat het op de politieke agenda (van de JD) zou moeten komen? Solliciteer dan vooral!

Het kan natuurlijk zijn dat je zelf geen interesse hebt, maar je wel iemand binnen de vereniging kent die volgens jou uitermate geschikt is. Ook in die gevallen kunnen we je hulp gebruiken. Je kunt namelijk (anoniem) gebruik maken van tipdepoho.jongedemocraten.nl en jouw voorkeur aan ons kenbaar maken!

Competentieprofiel:

  • Is lid van de JD en vindt het leuk om een team te overzien en begeleiden.
  • Heeft relevante ervaring.      
  • Beschikt over goede communicatieve en didactische vaardigheden.
  • Is beschikbaar voor minstens één jaar.
  • Heeft affiniteit met Europese politiek en beleid.
  • Is zelfstandig en proactief.

Wij bieden:

  • Kaderfunctie voor minimaal een jaar.
  • Vergoeding voor reiskosten (60%).
  • Veel ruimte om eigen ideeën en projecten te verwezenlijken.

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door uiterlijk voor 14 juli om 23:59 een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar talentontwikkeling@jongedemocraten.nl. Verdere vragen kunnen ook naar Pim via talentontwikkeling@jongedemocraten.nl.

Categorie: Vacatures Weblog