#

Vacature portefeuillehouder Economie, financiën & sociale zaken

06 Mei 2020

Portefeuillehouders zitten een landelijke politiek-inhoudelijke werkgroep voor en hebben kennis van en interesse in het thema van hun werkgroep. Zij adviseren het Landelijk Bestuur over de te voeren politieke lijn, schrijven opiniestukken en gaan met leden de discussie aan over thema’s die aan hun portefeuille zijn gerelateerd.

De werkgroep economie, financiën en sociale zaken is actief op een breed aantal onderwerpen. Hervormingen op de arbeidsmarkt, in de financiële sector of van het belastingstelsel? Zij houden zich ermee bezig. Daarnaast kijken ze naar ondernemerschap, innovatie en de concurrentiekracht van Nederland.

Wat de werkgroep economie, financiën en sociale zaken precies doet wordt door de werkgroepleden en de portefeuillehouder zelf bepaald. Denk bijvoorbeeld aan het discussiëren over actualiteiten, het schrijven van opiniestukken of het organiseren van een toffe activiteit. Lijkt het je leuk om mee te denken over hoe onze arbeidsmarkt vorm gegeven zou moeten worden, of heb je een idee waarvan je vindt dat het op de politieke agenda (van de JD) zou moeten komen? Solliciteer dan vooral!

Het kan natuurlijk zijn dat je zelf geen interesse hebt, maar je wel iemand binnen de vereniging kent die volgens jou uitermate geschikt is. Ook in die gevallen kunnen we je hulp gebruiken. Je kunt namelijk (anoniem) gebruik maken van tipdepoho.jongedemocraten.nl en jouw voorkeur aan ons kenbaar maken!

Competentieprofiel:

  • Is lid van de JD en vindt het leuk om een team te overzien en begeleiden.
  • Heeft relevante ervaring.      
  • Beschikt over goede communicatieve en didactische vaardigheden.
  • Is beschikbaar voor minstens één jaar.
  • Heeft affiniteit met economie, financiën en/of sociale zaken.
  • Is zelfstandig en proactief.

 

Wij bieden:

  • Kaderfunctie voor minimaal een jaar.
  • Vergoeding voor reiskosten (60%).
  • Veel ruimte om eigen ideeën en projecten te verwezenlijken.

 

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan door uiterlijk voor 22 mei om 23:59 een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar talentontwikkeling@jongedemocraten.nl. Verdere vragen kunnen ook naar Pim via talentontwikkeling@jongedemocraten.nl.

Categorie: Vacatures Weblog