Blogpost

Terstall (PvdA) noemt uitzending NPS over democratische conventie “kleuterjournalistiek”

Terstall (PvdA) noemt uitzending NPS over democratische conventie “kleuterjournalistiek”
“Dat er bij de NPS geen koppen zijn gerold is onbegrijpelijk”

In een interview met de DEMO, het ledenblad van de Jonge Democraten, haalt Eddy Terstall, regisseur van onder andere Transit en Vox Populi, hard uit naar de verslaglegging van de NPS rondom de Democratische conventie in Amerika. Ook Herfkens en Tariq Ramadan moeten het ontgelden. Herfkes heeft “geprofiteerd van de situatie” en met het aanstellen van Ramadan als adviseur voor de regering trapt Nederland “in de val van de wolf in schaapskleren die Tariq Ramadan heet,” aldus Terstall. De DEMO komt dinsdag 21 oktober uit.

Democratische conventie
Terstall gaat in een interview met de DEMO onder andere in op het uitzending van de NPS rondom de Democratische conventie in Amerika. “Dat was schandalig, dat daar geen koppen zijn gerold vind ik wonderlijk. Prem is een aardige jongen maar het was een soort kinderfeestje. Het wordt als serieuze journalistiek behandeld. Wat is was dat voor kleuterjournalistiek!”

Ramadan
Over de positie die Tariq Ramadan in Nederland, (hij geeft colleges op verschillende universiteiten) is Terstall ook duidelijk: “Ik ben bang dat radiale islamitische bewegingen voet aan de grond krijgen in Nederland. Zoals Tariq Ramadan dat doet – dat vind ik gevaarlijk - hij omarmt de ideologie van de Moslimbroederschap. Dat zo’n man als adviseur ingehuurd wordt door de Nederlandse overheid, is weer die onkunde en gebrek aan overzicht. Domheid, gewoon. Nederland trapt in de val van de wolf in schaapskleren die Tariq Ramadan heet.”

Herfkens
Ook over Herfkens, die enkele tonnen aan huursubsidie van de Nederlandse overheid opstreek naast haar salaris voor de Verenigde Naties, spreekt hij duidelijke taal: “Ze heeft gewoon geprofiteerd van een situatie. Het is een vanzelfsprekendheid van de macht, vanzelfsprekendheid van een goede baan Het hedonisme, het hoort bij politieke cultuur”

Fleur Agema
In dezelfde editie van het ledenblad van de aan D66 gelieerde jongerenorganisatie staat ook een interview met Fleur Agema, Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid. Agema pleit onder andere om de vergoeding voor abortus uit het basis pakket te halen. “Wij vinden niet, zeker met het oog op het grote aantal mensen dat gewetensbezwaren heeft, dat die mensen verplicht gesteld moeten worden mee te betalen aan een abortus dat in het basispakket van de zorgverzekering zit. We geloven ook in de toenemende beschermwaardigheid van het leven.”

----------
Noot voor redactie:
Dit persbericht bevat slechts enkele geselecteerde stukken uit een uitgebreid interview. Het volledige interview kunt u vinden in de DEMO van Oktober, mocht u interesse hebben kunnen wij u een (digitaal) exemplaar toezenden.

Voor meer informatie:
Thijs Kleinpaste (hoofdredacteur Demo) 06-48108725
Peter van Gool (voorlichting Jonge Democraten) 06-51643951

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten