Blogpost

Team MENA zoekt versterking!

Team MENA (Middle-East North-Africa) – voorheen Team Arab Transition (TAT) – is het internationale team van de Jonge Democraten dat zich bezighoudt met politieke ontwikkelingen in Midden Oosten en Noord-Afrika. Wij reiken uit naar politieke jongerenorganisaties in de regio, doen kennis en ervaring op, en koppelen deze terug aan de rest van de Jonge Democraten. Het huidige team bestaat uit Sandra de Jongh (voorzitter), Emiel Bijlmakers, Dorien Lugt, Wim van Doorn, Carmen Vermeer en Daphnie Ploegstra. Ook de Internationaal Secretaris van de JD is nauw betrokken. 

Vanwege het vertrek van een voormalig teamlid zoeken wij naar versterking! Ben jij een gemotiveerde JD’er met passie voor de Arabische regio die zich voor (minstens) een jaar wil committeren aan ons leuke team? Meld je dan aan! Dit kan door een korte motivatiebrief (maximaal 300 woorden) te sturen naar voorzitter Sandra de Jongh (sandra.dejongh@jd.nl). De deadline hiervoor ligt op 20 september, 23:59. De eerste vergadering is op 24 september, je wordt geacht hierbij te zijn. 

Voorbeelden van een aantal projecten van het afgelopen jaar zijn reizen naar Caïro en Amman om banden aan te halen met regionale liberale Arabische koepelorganisatie AYUFD. Ook is er een studiereis naar Tunesië georganiseerd om de verkiezingscampagne van liberale partij Afek Tounes mee te maken. Begin september co-organiseerden wij een meerdaags seminar met aanwezigheid van allerlei liberale jongerenorganisaties uit Europa en de Arabische regio. En er staan nog veel meer plannen in de steigers!

De TATta’s (koosnaam voor teamleden, old habits die hard) vergaderen elke laatste donderdag van de maand. Naast de noodzakelijke voorbereidingen voor vergaderingen kan je voor een groot deel zelf bepalen hoeveel werk je wilt verzetten (zoals zo vaak bij de Jonge Democraten het geval is). Met een groot aantal mogelijke projecten, kan je het zo druk maken als je zelf wilt (of niet!).

Mocht je alsnog vragen hebben over de werkzaamheden van het team, schroom niet deze te stellen! E-mail hiervoor naar Sandra de Jongh (sandra.dejongh@jd.nl).

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Euro-Arab Seminar

Zojuist is de tweede editie van het door de Jonge Democraten georganiseerde Euro-Arab Seminar van start gegaan. 30 jongeren uit vijf Europese en vijf Arabische landen zijn de komende vier dagen sa...

Lees meer...

maandag 05 december 20:00
Sinterklaas Spelletjesavond - Utrecht
dinsdag 06 december 20:00
Discussieavond: Vleestaks - Amsterdam
woensdag 07 december 19:30
Vuurwerk - Rotterdam
woensdag 07 december 19:30
Begrotings-AAV - Arnhem-Nijmegen
woensdag 07 december 20:00
JDL Extra AAV - Limburg
woensdag 07 december 20:00
Betaalbaarheid van zorg - Arnhem-Nijmegen
woensdag 07 december 20:00
JD Brabant: Sinterklaas - Brabant
zaterdag 10 december 12:30
Afdelingscongres Brabant - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2016 Jonge Democraten