Blogpost

Team Arab Transition zoekt nieuwe leden

Het internationale Team Arab Transition, ofwel TAT, is het team van de Jonge Democraten dat zich bezighoudt met politieke ontwikkelingen in de MENA-regio (Midden Oosten en Noord-Afrika). Ze reiken uit naar politieke organisaties in deze regio's door middel van samenwerkingsverbanden binnen allerlei internationale projecten. Kennis en ervaring die zij opdoen, worden vervolgens weer teruggekoppeld aan de rest van de Jonge Democraten. Het huidige team bestaat uit Emiel Bijlmakers (voorzitter), Marco van Riel, Pieter Lolkema, Ruud Schapenk, Sandra de Jongh, Dorien Lugt en Tom van den Dungen.

Zoals elk jaar opnieuw krijgen leden van de Jonge Democraten rond april de kans om voor dit geweldige team te solliciteren. Er wordt op dit gezocht naar JD'ers die zich voor (minstens) een jaar willen committeren aan Team Arab Transition. Kennis van het Arabisch of het Frans is niet verplicht, maar wel een pre. Ter bevordering van de continuïteit zullen drie huidige teamleden aanblijven als lid.

Als Tatta (bijnaam voor TAT-leden) kan je verwachten ongeveer één keer per maand  te vergaderen. Naast de noodzakelijke voorbereidingen voor vergaderingen kan je voor een groot deel zelf bepalen hoeveel werk je wilt verzetten (zoals zo vaak bij de Jonge Democraten het geval is). Met een groot aantal mogelijke projecten, kan je het zo druk maken als je zelf wilt (of niet!). 

Voorbeelden van een aantal projecten van het afgelopen jaar is een reis naar Caïro, om banden aan te halen met regionale liberale Arabische koepel AYUFD. Ook is er een studiereis naar Tunesië georganiseerd om te helpen bij de verkiezingscampagne van liberale partij Afek Tounes. Daarbij komt er een meerdaagse seminar aan in september, waar organisaties uit twaalf landen aanwezig zullen zijn. 

Dus, wil jij je inzetten voor Team Arab Transition? Meld je dan aan! Dit kan door een korte motivatiebrief (maximaal 300 woorden) te sturen naar Internationaal Secretaris Milan Assies via internationaal@jd.nl. De deadline hiervoor ligt op 16 april, 23:59. De uitslag zal dan zo snel mogelijk worden teruggekoppeld.

Na selectie van het team zal er op 25 april een kennismakingsdag worden georganiseerd door het huidige TAT, waarbij een training, vergadering en etentje gepland zal plaatsvinden in het kader van een overdracht. Mocht je je willen aanmelden, probeer deze datum dus vrij te houden! 

Mocht je vragen hebben over de werkzaamheden van TAT, schroom niet deze te stellen! E-mail hiervoor naar Milan Assies (internationaal@jd.nl), Emiel Bijlmakers (emiel.bijlmakers@jd.nl) of Sandra de Jongh (sandra.dejongh@jd.nl).

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Voordracht Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie

Aan het begin van ieder congres doet het Landelijk Bestuur een voorstel voor de benoeming van Congresvoorzitters en de Stem- en Notulencommissie. Voor ALV76 zal het Landelijk Bestuur Silke Slootweg...

Lees meer...

maandag 20 februari 20:00
Campagnetraining - Utrecht
dinsdag 21 februari 19:30
Masterclass II - Politieke visie in landelijke context - Leiden-Haaglanden
dinsdag 21 februari 20:00
Discussieavond: maatwerk of gekkenwerk? - Amsterdam
dinsdag 21 februari 20:00
[WAGENINGEN] Overtuigend debatteren met de Jonge Democraten! - Utrecht
woensdag 22 februari 20:00
Teamavond - Brabant
woensdag 22 februari 20:00
Denk en handel internationaal - Rotterdam
donderdag 23 februari 20:00
JD Fryslân akademy - Persoonlijke ontwikkeling - Friesland
vrijdag 24 februari 11:30
Op Weg Naar Het Lagerhuis - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten