Blogpost

Team Arab Transition zoekt nieuwe leden

Het internationale Team Arab Transition, ofwel TAT, is het team van de Jonge Democraten dat zich bezighoudt met politieke ontwikkelingen in de MENA-regio (Midden Oosten en Noord-Afrika). Ze reiken uit naar politieke organisaties in deze regio's door middel van samenwerkingsverbanden binnen allerlei internationale projecten. Kennis en ervaring die zij opdoen, worden vervolgens weer teruggekoppeld aan de rest van de Jonge Democraten. Het huidige team bestaat uit Emiel Bijlmakers (voorzitter), Marco van Riel, Pieter Lolkema, Ruud Schapenk, Sandra de Jongh, Dorien Lugt en Tom van den Dungen.

Zoals elk jaar opnieuw krijgen leden van de Jonge Democraten rond april de kans om voor dit geweldige team te solliciteren. Er wordt op dit gezocht naar JD'ers die zich voor (minstens) een jaar willen committeren aan Team Arab Transition. Kennis van het Arabisch of het Frans is niet verplicht, maar wel een pre. Ter bevordering van de continuïteit zullen drie huidige teamleden aanblijven als lid.

Als Tatta (bijnaam voor TAT-leden) kan je verwachten ongeveer één keer per maand  te vergaderen. Naast de noodzakelijke voorbereidingen voor vergaderingen kan je voor een groot deel zelf bepalen hoeveel werk je wilt verzetten (zoals zo vaak bij de Jonge Democraten het geval is). Met een groot aantal mogelijke projecten, kan je het zo druk maken als je zelf wilt (of niet!). 

Voorbeelden van een aantal projecten van het afgelopen jaar is een reis naar Caïro, om banden aan te halen met regionale liberale Arabische koepel AYUFD. Ook is er een studiereis naar Tunesië georganiseerd om te helpen bij de verkiezingscampagne van liberale partij Afek Tounes. Daarbij komt er een meerdaagse seminar aan in september, waar organisaties uit twaalf landen aanwezig zullen zijn. 

Dus, wil jij je inzetten voor Team Arab Transition? Meld je dan aan! Dit kan door een korte motivatiebrief (maximaal 300 woorden) te sturen naar Internationaal Secretaris Milan Assies via internationaal@jd.nl. De deadline hiervoor ligt op 16 april, 23:59. De uitslag zal dan zo snel mogelijk worden teruggekoppeld.

Na selectie van het team zal er op 25 april een kennismakingsdag worden georganiseerd door het huidige TAT, waarbij een training, vergadering en etentje gepland zal plaatsvinden in het kader van een overdracht. Mocht je je willen aanmelden, probeer deze datum dus vrij te houden! 

Mocht je vragen hebben over de werkzaamheden van TAT, schroom niet deze te stellen! E-mail hiervoor naar Milan Assies (internationaal@jd.nl), Emiel Bijlmakers (emiel.bijlmakers@jd.nl) of Sandra de Jongh (sandra.dejongh@jd.nl).

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten