Blogpost

Stel je kandidaat voor Penningmeester in het Landelijk Bestuur

Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor de functie van Penningmeester in het Landelijk Bestuur. Tijdens het Wintercongres in Tilburg, dat van 6 tot en met 8 februari zal plaatsvinden, zal er een Jonge Democraat worden gekozen die aankomende bestuursperiode de financiën van onze vereniging in goede banen wil leiden. Het functieprofiel van de Landelijk Penningmeester is hier te downloaden. 

Hieronder lees je alles over de procedure om je kandidaat te stellen voor de functie van Penningmeester in het Landelijk Bestuur. Lees de tekst dus goed door, want alle informatie die je nodig hebt is hier te vinden! Indien je na het lezen van de tekst nog vragen hebt kun je altijd contact opnemen met de Oriëntatiecommissie of Bas Hazeborg, Algemeen Secretaris van het Landelijk Bestuur. Hun contactgegevens vind je verderop. 

Interesse?
Enkele maanden voor het congres begint de Zoekkant met het inventariseren van mogelijke kandidaten. Sommige personen ook telefonisch benaderd, terwijl andere personen uit zich zelf contact opnemen met de Zoekkant. Iedereen die minimaal  zes maanden lid is van de Jonge Democraten mag zich aanmelden als Landelijk Bestuurslid. Wel raadt de Oriëntatiecommissie aan om altijd informatie te vragen over de inhoud van het bestuurslidmaatschap. Bijvoorbeeld door met de leden Zoekkant te spreken, contact op te nemen met huidige Landelijk Bestuursleden of langs te komen op een informatieavond. De Zoekkant bestaat uit Ingrid van Rijt, Manuel Buitenhuis en Floris Jan Donders en je kunt contact opnemen met hen via zoekkant@jd.nl.

Aanmelden
Uiterlijk  zaterdag 24 januari om 00.01 dienen de kandidaten zich kandidaat te stellen via kandidaatstellingLB@jdcongres.nl met een ingevuld kandidaatstellingsformulier, een motivatiebrief, en een cv. In de motivatiebrief kan de kandidaat uitleggen waarom hij zich kandidaat stelt voor de functie van Landelijk Penningmeester, welke plannen hij voor het bestuursjaar heeft, en waarom hij geschikt is voor deze functie. Hierbij is het handig om te verwijzen naar concrete ervaringen die in andere functies zijn opgedaan (bijvoorbeeld in een afdelingsbestuur, bij een andere vereniging, tijdens studie, vakantiewerk, bijbaantje etc.). Vanzelfsprekend wordt de kandidaatstellingsmail vertrouwelijk behandeld.

Een gesprek met de Advieskant
Wanneer een kandidaat zich aan heeft gemeld volgt er een uitnodiging voor een gesprek met de Adviescommissie. De kandidaat heeft tijdens dit gesprek de mogelijkheid om meer inzicht te verwerven in hetgeen de functie inhoudt en wat hiervan te verwachten valt. De twee leden van de Advieskant zullen een zestal onderwerpen in ieder gesprek verwerken, namelijk ervaring (studie, werk, binnen en buiten de JD), motivatie, beeld van het bestuursjaar, beeld van de functie, inhoudelijke plannen en praktische zaken (voldoende tijd, flexibiliteit).

De Advieskant probeert op deze manier een zo reëel mogelijk beeld van de kandidaat te krijgen, maar het gesprek is ook nuttig voor de kandidaat omdat hij zich hierdoor nog extra kan voorbereiden op een mogelijk bestuursjaar. Het gesprek met de Advieskant geeft de kandidaat daarom ook nog de gelegenheid nog eens extra na te denken over de vraag waarom de kandidaat graag het Landelijk Bestuur in wenst te gaan, en kan de kandidaat waardevolle inzichten geven in mogelijke situaties die hij in het Landelijk Bestuur kan tegenkomen, en hoe hij daar het beste mee om zou kunnen gaan.

Het gesprek met de Advieskant is geen sollicitatiegesprek, maar een informatief gesprek over de verwachtingen ten aanzien van het Landelijk Bestuursjaar. Ter voorbereiding op het gesprek met de Advieskant is goed om een goede indruk te hebben van het bestuursjaar. Dit kan door te praten met huidige en voormalige bestuursleden van het Landelijk Bestuur. Na de aanmelding volgt een uitnodiging voor een gesprek met de Advieskant. 

Vragen? 

Voor meer informatie over de werkwijze van de Oriëntatiecommissie kun je mailen naar orientatiecommissie@jongedemocraten.nl.

Voor vragen en/of opmerkingen rondom de procedure kun je contact opnemen met Bas Hazeborg door te mailen naar secretaris@jd.nl of door te bellen naar 06 38977320. Wij hopen je zo voldoende geïnformeerd te hebben en we zien je kandidaatstelling graag tegemoet!

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Vacature Oriëntatiecommissie

Er is een vacature vrijgekomen in de zoekkant van de oriëntatiecommissie in verband met het aflopen van de termijn van Thomas Bakker. De advieskant van de oriëntatiecommissie helpt kandidaten voor ...

Lees meer...

maandag 27 maart 20:00
Politiek Café: terugblik op de verkiezingen - vooruitblik op de formatie - Utrecht
maandag 27 maart 20:00
Masterclass Debattraining - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 28 maart 19:30
Ontslagrecht (Jonge Democraten en Jonge Socialisten) - Leiden-Haaglanden
dinsdag 28 maart 19:30
Debatavond - Amsterdam
dinsdag 28 maart 20:00
WRPP presenteert: Prostitutie in Groningen - Groningen
woensdag 29 maart 19:30
Twentse Lenteborrel JOVD - ROOD - JD - Overijssel
woensdag 29 maart 19:30
Public Speaking - Rotterdam
woensdag 29 maart 20:00
Extra AAV en bijzonder onderwijs - Limburg

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten