#

SNC en Congresvoorzitters ALV 80

12 Apr 2018

#

Op 16 en 17 juni zal de 80ste Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Jonge Democraten plaatsvinden in Nijmegen. Voor dit congres is het Landelijk Bestuur op zoek naar vier congresvoorzitters en acht of negen leden voor de Stem- en Notulencommissie!

Congresvoorzitters (CVZ)
Om alles in goede banen te leiden zijn er voor dit politiek congres vier congresvoorzitters. nodig. Als congresvoorzitter heb je een zeer belangrijke functie; je moet goed kunnen luisteren, anticiperen, op tijd kunnen ingrijpen en de discussie soepel laten verlopen. Ook wordt er grondige kennis van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement verwacht en is goede kennis van de vereniging noodzakelijk.

De congresvoorzitters worden begeleid door de Landelijk Secretaris en het Bestuurslid Organisatie en Scholing, en beslissen samen met het Landelijk Bestuurslid Politiek over de volgorde van de agenda van de ALV. De deadline voor sollicitaties voor congresvoorzittersschap is 5 mei. Bij sollicitaties voor deze functie ontvangen we graag een korte motivatie. Congresvoorzitters kunnen gratis deelnemen aan het congres (mits ze de goedkoopste opties kiezen).

Stem- en notulencommissie (SNC)
De Stem- en Notulencommissie houdt zich bezig met – zoals de naam al verraadt – het tellen van de stemmen en notuleren tijdens het congres. Na het congres ben je ook mede-verantwoordelijk voor de goede afwikkeling van de notulen. Zonder jou kan er niet gestemd worden en is er dus geen congres mogelijk! Het is belangrijk dat je precies te werk gaat en weet wat er in de zaal gebeurt. Voorafgaand aan het congres krijg je een prep-cursus SNC zodat je precies weet wat er in welke situatie van je verwacht wordt.

De leden van de Stem- en Notulencommissie worden ook begeleid door de Secretaris. De deadline voor sollicitaties voor de Stem- en Notulencommissie is ook 5 meiAls SNC'ers kunnen ook gratis deelnemen aan het congres (wederom de goedkoopste opties).

Alle sollicitaties, kunnen gestuurd worden naar Pauline Gerth van Wijk op secretaris@jd.nl. Met haar kun je ook contact opnemen voor meer informatie.

Categorie: Vacatures Weblog