#

Scholierendag

04 Mei 2010

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur en de keuze voor de koers van de komende vier jaar moet worden gemaakt. Vurige debatten op tv tussen o.a. de conservatieve CDA, populistische PVV en progressieve D66 tekenen de gang van zaken die wij allen meekrijgen. Maar welke processen zitten achter deze debatten en hoe gaat de dagelijkse politiek in zijn werk?

 

Deze vragen, en meer, willen wij in een themadag speciaal voor scholieren aan de orde stellen. Dit zullen we doen door een politieke introductie te geven, die onder andere zaken op gebied van democratie, politieke stromingen en de dagelijkse praktijk in Den Haag omvat. Op interactieve wijze wordt daarna het politieke spel nagespeeld. Graag zouden we je voor deze dag uit willen nodigen! Landelijk voorzitter Thomas Bakker en oud landelijk voorzitter Rob Jetten zullen hun kennis en ervaring met democratie en politiek delen.

 

Wil je meer betrokken raken bij politiek? Dan is dit een goede gelegenheid om de politiek en de Jonge Democraten beter te leren kennen.  Aanmelden kan tot uiterlijk 20 mei, door een mailtje te sturen naar: leonie.kuhlmann@jongedemocraten.nl. Vermeld daarin je naam, leeftijd en woonplaats. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden.

 

De locatie is het beste te bereiken met het stadsvervoer. Stap bij halte Janskerkhof uit. Vanaf daar is het zo’n 50 meter lopen. We hopen je op 22 mei te zien!

Categorie: Mededelingen