Blogpost

Scholierendag

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur en de keuze voor de koers van de komende vier jaar moet worden gemaakt. Vurige debatten op tv tussen o.a. de conservatieve CDA, populistische PVV en progressieve D66 tekenen de gang van zaken die wij allen meekrijgen. Maar welke processen zitten achter deze debatten en hoe gaat de dagelijkse politiek in zijn werk?

 

Deze vragen, en meer, willen wij in een themadag speciaal voor scholieren aan de orde stellen. Dit zullen we doen door een politieke introductie te geven, die onder andere zaken op gebied van democratie, politieke stromingen en de dagelijkse praktijk in Den Haag omvat. Op interactieve wijze wordt daarna het politieke spel nagespeeld. Graag zouden we je voor deze dag uit willen nodigen! Landelijk voorzitter Thomas Bakker en oud landelijk voorzitter Rob Jetten zullen hun kennis en ervaring met democratie en politiek delen.

 

Wil je meer betrokken raken bij politiek? Dan is dit een goede gelegenheid om de politiek en de Jonge Democraten beter te leren kennen.  Aanmelden kan tot uiterlijk 20 mei, door een mailtje te sturen naar: leonie.kuhlmann@jongedemocraten.nl. Vermeld daarin je naam, leeftijd en woonplaats. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden.

 

De locatie is het beste te bereiken met het stadsvervoer. Stap bij halte Janskerkhof uit. Vanaf daar is het zo’n 50 meter lopen. We hopen je op 22 mei te zien!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten