Blogpost

Scholierendag

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur en de keuze voor de koers van de komende vier jaar moet worden gemaakt. Vurige debatten op tv tussen o.a. de conservatieve CDA, populistische PVV en progressieve D66 tekenen de gang van zaken die wij allen meekrijgen. Maar welke processen zitten achter deze debatten en hoe gaat de dagelijkse politiek in zijn werk?

 

Deze vragen, en meer, willen wij in een themadag speciaal voor scholieren aan de orde stellen. Dit zullen we doen door een politieke introductie te geven, die onder andere zaken op gebied van democratie, politieke stromingen en de dagelijkse praktijk in Den Haag omvat. Op interactieve wijze wordt daarna het politieke spel nagespeeld. Graag zouden we je voor deze dag uit willen nodigen! Landelijk voorzitter Thomas Bakker en oud landelijk voorzitter Rob Jetten zullen hun kennis en ervaring met democratie en politiek delen.

 

Wil je meer betrokken raken bij politiek? Dan is dit een goede gelegenheid om de politiek en de Jonge Democraten beter te leren kennen.  Aanmelden kan tot uiterlijk 20 mei, door een mailtje te sturen naar: leonie.kuhlmann@jongedemocraten.nl. Vermeld daarin je naam, leeftijd en woonplaats. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden.

 

De locatie is het beste te bereiken met het stadsvervoer. Stap bij halte Janskerkhof uit. Vanaf daar is het zo’n 50 meter lopen. We hopen je op 22 mei te zien!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen
vrijdag 27 oktober 17:00
Maandelijkse borrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 27 oktober 20:00
BBBBB Amsterdam - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten