#

Rob Jetten nieuwe voorzitter Jonge Democraten

03 Nov 2008

Rob Jetten nieuwe voorzitter Jonge Democraten
Jonge Democraten hebben dit weekend nieuwe bestuur gekozen.

Rob Jetten is vandaag verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Jonge Democraten. De 21 jarige Bestuurskunde student aan de Radboud Universiteit van Nijmegen volgt hiermee Floris Kreiken op. In een spannende strijd won Jetten uiteindelijk de verkiezingen om het voorzitterschap van Boyd van Dijk. Naast Jetten treden ook Manon le Blanc (secretaris voorlichting) Fleur de Groot (secretaris politiek) en Vincent Laurens Luijenburg (penningmeester) toe tot het landelijk bestuur van de jongerenorganisatie. Lisalotte van der Tas heeft van het congres opnieuw een mandaat gekregen om als bestuurslid de internationale zaken voor de Jonge Democraten te behartigen.

Jetten was hiervoor werkzaam bij de Eerste-Kamerfractie van D66 en in de periode van juni 2007 tot juni 2008 voorzitter van de Jonge Democraten afdeling Arnhem-Nijmegen.

Jetten ziet een duidelijk positie voor de Jonge Democraten: "Op het gebied van privacy, vrijheid van meningsuiting en het ontslagrecht hebben we ons de afgelopen periode duidelijk laten horen. Naast deze belangrijke onderwerpen zullen we ons het komend jaar ook meer gaan mengen in de discussies over de vastgelopen woningmarkt, het Europees pessimisme en het verder invullen van de belangrijke agenda rondom de kenniseconomie"

De Jonge Democraten zijn gelieerd aan D66 en met bijna 2300 leden een van de grootste politieke jongerenorganisaties in Nederland.

-----

Meer informatie over het congres vindt u ook op de website van de
Jonge Democraten (www.jongedemocraten.nl).

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Rob Jetten (voorzitter) op 06-51589575
Manon le Blanc (voorlichting) op 06-81240734

Categorie: Persberichten