Blogpost

Rob Jetten nieuwe voorzitter Jonge Democraten

Rob Jetten nieuwe voorzitter Jonge Democraten
Jonge Democraten hebben dit weekend nieuwe bestuur gekozen.

Rob Jetten is vandaag verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Jonge Democraten. De 21 jarige Bestuurskunde student aan de Radboud Universiteit van Nijmegen volgt hiermee Floris Kreiken op. In een spannende strijd won Jetten uiteindelijk de verkiezingen om het voorzitterschap van Boyd van Dijk. Naast Jetten treden ook Manon le Blanc (secretaris voorlichting) Fleur de Groot (secretaris politiek) en Vincent Laurens Luijenburg (penningmeester) toe tot het landelijk bestuur van de jongerenorganisatie. Lisalotte van der Tas heeft van het congres opnieuw een mandaat gekregen om als bestuurslid de internationale zaken voor de Jonge Democraten te behartigen.

Jetten was hiervoor werkzaam bij de Eerste-Kamerfractie van D66 en in de periode van juni 2007 tot juni 2008 voorzitter van de Jonge Democraten afdeling Arnhem-Nijmegen.

Jetten ziet een duidelijk positie voor de Jonge Democraten: "Op het gebied van privacy, vrijheid van meningsuiting en het ontslagrecht hebben we ons de afgelopen periode duidelijk laten horen. Naast deze belangrijke onderwerpen zullen we ons het komend jaar ook meer gaan mengen in de discussies over de vastgelopen woningmarkt, het Europees pessimisme en het verder invullen van de belangrijke agenda rondom de kenniseconomie"

De Jonge Democraten zijn gelieerd aan D66 en met bijna 2300 leden een van de grootste politieke jongerenorganisaties in Nederland.

-----

Meer informatie over het congres vindt u ook op de website van de
Jonge Democraten (www.jongedemocraten.nl).

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Rob Jetten (voorzitter) op 06-51589575
Manon le Blanc (voorlichting) op 06-81240734

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten