#

Portefeuillehouders gezocht!

15 Sep 2017

Op dit moment hebben we drie vacatures voor het portefeuillehouderschap. Portefeuillehouders zitten een landelijke politiek-inhoudelijke werkgroep voor en hebben kennis van en interesse in het thema van hun werkgroep. Zij adviseren het Landelijk Bestuur over de te voeren politieke lijn, schrijven opiniestukken en gaan met leden de discussie aan over thema’s die aan hun portefeuille zijn gerelateerd.

De volgende werkgroepen zoeken een portefeuillehouder:

Buitenlandse Zaken: Nederland is gericht op het buitenland voor handel, veiligheid en het versterken van mensenrechten. De Jonge Democraten geloven in het belang van internationale samenwerking. Een coherent buitenlandbeleid waarmee we onze positie in de wereld bepalen is dus onmisbaar. De werkgroep vormt de visie van de JD met betrekking tot het buitenland, van ontwikkelingssamenwerking tot hervorming van de VN.

Europese Unie: de EU wordt geplaagd door verschillende crises, van financiële en democratische problemen tot de vluchtelingencrisis. Daarom is het van groot belang dat de JD actief en constructief beleid promoot om de EU sterker te maken.

Digitale Zaken: de werkgroep houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen, van privacy tot cryptocurrencies tot digitale oorlogsvoering. Binnen al deze onderwerpen is het mogelijk om activiteiten te organiseren. En het mooie is: omdat de werkgroep vrijwel altijd overlapt in onderwerp, is dit een mooie kans om in contact te raken met andere werkgroepen. Op dit moment is de werkgroep bezig met een werkbezoek naar de techafdeling van de belastingdienst, en met een activiteit getiteld 'De Grote Digitale Kennisquiz', waarin aan de kaak wordt gesteld of mensen in 2017 klaar zijn voor digitaal burgerschap.

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan uiterlijk zondag 1 oktober voor 23:59  door een motivatiebrief van ca. 400 woorden en je CV te mailen naar het Bestuurslid Politiek & Internationaal, Dennis van Driel, via politiek@jd.nl. De sollicitatiegesprekken zullen daarna z.s.m. plaats vinden.
Het kan natuurlijk zijn dat je zelf geen interesse hebt, maar je wel iemand binnen de vereniging kent die volgens jou uitermate geschikt is voor een van deze functies. Ook in die gevallen kunnen we je hulp gebruiken. Je kunt namelijk (anoniem) gebruik maken van tipdepoho.jongedemocraten.nl en jouw voorkeur aan ons kenbaar maken!

Categorie: Mededelingen Weblog