#

Portefeuillehouders Democratie en Kunst, Cultuur en Media gezocht!

26 Jun 2019

#

We zoeken Jonge Democraten met een passie voor Democratie & Openbaar Bestuur of Kunst Cultuur & Media, die zich de komende tijd willen inzetten op een van deze thema's als portefeuillehouder. In deze rol geef je leiding aan een politiek-inhoudelijke werkgroep, adviseer je het Landelijk Bestuur over jouw thema en draag je bij aan het ontwikkelen van onze inhoudelijke lijn als vereniging. Het portefeuillehouderschap kost ongeveer 4 uur per week qua tijdsinvestering.

Democratie & Openbaar Bestuur

Democratie! Het staat niet voor niets in de naam van de vereniging. Als sinds jaar en dag gaan de Jonge Democraten en onze geliefde moederpartij voor democratie in Nederland en Europa. Heb jij verstand van democratie en staatsinrichting en lijkt het je gaaf leiding te geven aan de landelijke werkgroep democratie? Als portefeuillehouder ben je eerste aanspreekpunt van het landelijk bestuur op het thema democratie. Daarnaast kan je met je werkgroep een symposium organiseren, opiniestukken schrijven of debatten bijwonen! Voor vragen kun je contact opnemen met de huidige portefeuillehouder Koen Sijtsema via ph.democratie@jd.nl

Kunst, Cultuur & Media

De werkgroep Kunst, Cultuur en Media zoekt een nieuwe portefeuillehouder! We zijn een gezellige werkgroep waarin veel ruimte is voor discussie. Zo nu en dan verlaten we onze fauteuils voor een bezoek aan museum of theater. Het komend jaar willen we werken aan het verbeteren van ons hoofdstuk in het politiek programma. De nieuwe portefeuillehouder moet zin hebben met ons culturele excursies te ondernemen, in staat zijn op een prettige manier te voorkomen dat onze discussies ontsporen en de ambitie hebben om de thema's kunst, cultuur en media meer op de kaart te zetten, zowel binnen de JD als daarbuiten. Voor vragen kan je contact opnemen met de huidige portefeuillehouder KCM Rozemarijn van Spaendonck via ph.kunst@jd.nl

------- 

Solliciteren kan door uiterlijk zondag 28 juli om 23:59 uur een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar politiek@jd.nl. De sollicitatiegesprekken zullen daarna z.s.m. plaatsvinden. De nieuwe portefeuillehouders treden bij voorkeur per 1 september in functie.

Heb je zelf geen interesse, maar ken je iemand binnen de vereniging die perfect zou zijn voor deze functie? Maak dan (anoniem) gebruik van www.tipdepoho.jd.nl en laat ons weten wie wij zouden moeten benaderen!